Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2016 στη Νέα Υόρκη

Leave a Comment
Μπλάνσετ και Ροξμπουργκ για πρώτη φορά στο Broadway(16-12-2016)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη.


"The Present" του Andrew Upton, σε σκηνοθεσία John Crowley.
H Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ συμπράττουν σε μια νέα διασκευή του τσεχωφικού "Πλατόνωφ". Κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού δείπνου γενεθλίων, στη ρωσική ύπαιθρο της μετα-περεστρόικας, ξυπνούν οι φλόγες του παρελθόντος. Με αυτό το δηκτικά κωμικό έργο —παραγωγής του Sydney Theatre Company— η Μπλάνσετ και ο Ρόξμπουργκ κάνουν το θεατρικό τους ντεμπούτο στο Broadway.
Barrymore Theater, από 17 Δεκεμβρίου 2016

"The Strange Undoing of Prudencia Hart" του David Greig, σε σκηνοθεσία Wils Wilson.
Ένας αλληγορικός θεατρικός μύθος που παρουσιάζεται στο μπαρ του McKittrick Hotel, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα —κατάλληλο για την περίσταση— σκοτσέζικο μπαρ. Ο θίασος της παράστασης έρχεται από το Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας και κινείται ανάμεσα στους θεατές, υφαίνοντας μια λυρική και μαγευτική, οικεία και μεταφυσική, μουσική ιστορία.
The McKittrick Hotel, έως 28 Φεβρουαρίου 2017

"The Humans" του Stephen Karam, σε σκηνοθεσία Joe Mantello.
To έργο του Stephen Karam —με 4 βραβεία Tony το 2016— σκιαγραφεί τα πορτραίτα των μελών μιας οικογένειας, που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου της Γιορτής των Ευχαριστιών.
Gerald Schoenfeld Theater, έως 15 Ιανουαρίου 2017

"Οthello" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Sam Gold.
Δύο βρετανικά αστέρια της σκηνής και της οθόνης, ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Ντέιβιντ Ογιελόβο συναντώνται στη θεατρική σκηνή για να πρωταγωνιστήσουν στο πιο σκοτεινό έργο του Σαίξπηρ. O Iάγος (Κρεγκ) θα στάξει δηλητήριο στο αυτί του αφελή Οθέλλου (Ογιελόβο), σε μια ιστορία εκδίκησης και ρατσισμού.
New York Theater Workshop, έως 18 Ιανουαρίου 2017

"The Encounter", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Simon McBurney.
Στο "The Encounter" ο σκηνοθέτης Simon McBurney, μόνος σε μια σκοτεινή σκηνή, ταξιδεύει τους θεατές στην άγρια φύση του Αμαζονίου, με κύρια μέσα την αριστοτεχνική αφήγηση και το ιδιαίτερο sound design της παράστασης. Βάση του θεάματος αποτελεί το βιβλίο του Petru Popesu "Amazon Beaming", που εξιστορεί την περιήγηση του φωτογράφου του National Geographic, Loren McIntyre, το 1969 στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, με στόχο να φωτογραφήσει τη φυλή Mayoruna. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο περσινό Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.
John Golden Theater, έως 8 Ιανουαρίου 2017

"The Babylon Line" του Richard Greenburg, σε σκηνοθεσία Terry Kinney.
Ήδη γνωστός για τα ανατρεπτικά του πορτραίτα ανθρώπων της μεσαίας τάξης, ο Richard Greenburg γράφει ένα έργο για την προσπάθεια κατάκτησης καλλιτεχνικής ελευθερίας και για τις απρόσμενες πηγές έμπνευσης. Το έργο παρακολουθεί τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη ενός τμήματος δημιουργικής γραφής.
Mitzi E Newhouse Theater, έως 22 Ιανουαρίου 2017

(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: