Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2016 στο Παρίσι

Leave a Comment
"Letter to a man" του Christian Dumais-Lvowski, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον(19-12-2016)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο γιορτινό Παρίσι.


"Letter to a man" του Christian Dumais-Lvowski, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον.
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο Ημερολόγιο του Vaslav Nijinski και αποτυπώνει τις τελευταίες διαυγείς στιγμές ενός ανθρώπου που παραδίδεται στη φθίνουσα διαδικασία της τρέλας. Στη θεατρική σκηνή —σε μια γοητευτική συγκινητική μαρτυρία— ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.
Theatre De La Ville, έως 21 Ιανουαρίου 2017

"A View From the Brigde" (Ψηλά απ' τη γέφυρα) του Άρθουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία Ivo van Hove.
Η παράσταση του Ιvo Van Hove —που παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν, με τον Charles Berling στον ρόλο του Eddie Carbone— φέρνει στο προσκήνιο όλες τις αντιπαραθέσεις και εντάσεις του έργο, μετατρέποντας τον Alfieri σε ιδιότυπο "χορό" αρχαίας τραγωδίας που σχολιάζει το πεπρωμένο του πρωταγωνιστή Carbone.
Odeon, Theatre De L' Europe, 4 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2017

"The Woman Destroyed" της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, σε σκηνοθεσία Hélène Fillières
Η θεατρική σκηνή παραδίδεται σε μια γυναίκα μόνη, διαλυμένη, κατεστραμμένη. Μια γυναίκα που δίνει στην εκδίκηση το σχήμα ενός μονολόγου. Μόνη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφήνει την οργή της να ξεσπάσει, φέρνοντας στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος. Μια γυναίκα που εναντιώνεται απέναντι στην τεχνητή και καταναγκαστική "επιβολή της ευτυχίας". Στον ρόλο της γυναίκας η Ζοζιάν Μπαλασκό.
Theatre Des Bouffes Du Nord, έως 31 Δεκεμβρίου 2016

"La Ronde" του Άρθουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία Anne Kessler.
120 χρόνια μετά τη δημοσίευση του έργου και τρεις δεκαετίες μετά την εμβληματική παράσταση του Alfredo Arias, η Anne Kessler έρχεται έρχεται αντιμέτωπη με τους περίεργους μηχανισμούς αυτού του έργου. Ο Σνίτσλερ ρίχνει ένα "φως σε ορισμένες πτυχές του πολιτισμού μας", με ένα έργο που μοιάζει με "βαλς για δέκα χορευτές".
Theatre Du Vieux-Colombier, έως 8 Ιανουαρίου 2017

"Voces, anthologie", παράσταση φλαμένκο με την Sara Baras.
Η χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras επιστρέφει με την παράσταση φλαμένκο "Voces, anthologie". H ανθολογία αυτή —που παρουσιάζεται με αφορμή τον εορτασμό του ερχομού του νέου έτους— δίνει τη δυνατότητα στη Baras, τους χορευτές και τους μουσικούς της να παρουσιάσουν την πιο θεαματική παράσταση τους.
Theatre Des Champs Elysses, 21 έως 28 Δεκεμβρίου 2016


(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: