Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2016 στο Βερολίνο

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις στο Βερολίνο (9-12-2016)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Βερολίνο.

"Munchhausen" του Armin Petras, σε σκηνοθεσία Jan Bosse.
Ένας ηθοποιός μόνος στη σκηνή. Ο Milan Peschel. Μόνος. Περιμένοντας τον συνάδελφο του, που έπρεπε να βρίσκεται ήδη εκεί. Ο ηθοποιός δεν μασάει τα λόγια του. Που βρίσκεται ο γάλλος συνάδελφός του;ˆŠ Αυτός με το κοστούμι του βαρώνου Μινχάουζεν;
Deutsches Theater Berlin.

"Kleiner Mann - Was Nun?" του Χανς Φαλλάντα, σε σκηνοθεσία Hakan Savas Mican.
Δημοσιευμένο το 1932, το μυθιστόρημα του Χανς Φαλλάντα κινείται στο περιβάλλον ενός μικροαστικού περιβάλλοντος, περιγράφοντας το μεταβατικό στάδιο λίγο πριν την προαναγγελθείσα καταστροφή. Αφηγείται την ιστορία ενός ταπεινού και υπομονετικού υπαλλήλου που βουτά μέσα στον ιλιγγιώδη κόσμο της απάτης, προσπαθώντας να διατηρήσει μια ευτυχία υπό εξαφάνιση.
Maxim Gorki Theater.

"Miss Julie", σε διασκευή Katie Mitchell και σκηνοθεσία Leo Warner και Katie Mitchell.
H Katie Mitchell παρουσιάζει —στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά στο Βερολίνο— τη "Δεσποινίδα Τζούλια" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε συνεργασία με τον Leo Warner. Oι δυο τους προσεγγίζουν το κλασικό κείμενο μέσα από τα μάτια της μαγείρισσας Κριστίν, σε μια παραγωγή που χρησιμοποιεί κινηματογράφηση σε πραγματικό χρόνο και ζωντανά ηχητικά εφέ.
Schaubuhne Am Lehniner Platz.

"Der Die Mann", μια θεατρική μεταφορά των κειμένων του Konrad Bayer, σε σκηνοθεσία Herbert Fritsch.
Η παράσταση εστιάζει σε πεζά και ποιητικά κείμενα του αυστριακού συγγραφέα Konrad Bayer —εκπροσώπου του Vienna Group, μιας πειραματικής "ομάδας" avant garde καλλιτεχνών, που δημιουργήθηκε στη Βιέννη τη δεκαετία του '50— και παρακολουθεί τη μουσικότητα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο δημιουργός.
Volksbuhne Am Rosa-Luxemburg-Platz.

"Allee der Kosmonauten", σε σκηνοθεσία και χορογραφία Sasha Waltz.
To Θέατρο Sophiensæle γιορτάζει τα 20 του χρόνια, παρουσιάζοντας και πάλι την παράσταση που εγκαινίασε τη λειτουργία του, το 1996. Το "Allee der Kosmonauten" της Sasha Waltz σκιαγραφεί ένα παράξενο πορτραίτο μιας οικογένειας· τριών οικογενειών που ζουν σε ένα προκατασκευασμένο οίκημα, σε μια συνθήκη συμπονετική, ειρωνική, στοργική και φρικτή ταυτόχρονα.
Sophiensaele Festsaal.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: