Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Μια ζωή θέατρο, στο Θέατρο Τ

Leave a Comment
Μια ζωή θέατρο του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή
(2-12-2016)

Mία κωμωδία-ύμνος στη τέχνη του θεάτρου και τους ανθρώπους του. Στα μάτια των θεατών αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά της σκηνής και των παρασκηνίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος μιας παράστασης.

Δυο ηθοποιοί, ο Ρόμπερτ και ο Τζον, παίζουν ρόλους, συγκινούν, ξεχνάνε λόγια, κάνουν ατελείωτα σαρδάμ, μπαίνουν σε λάθος σκηνές, επιτρέποντας στους θεατές να κρυφοκοιτάξουν στον μαγικό και μυστικό κόσμο μιας παράστασης, αλλά και του θεάτρου γενικότερα.

Με πολύ χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση, το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ "Μια ζωή θέατρο" μας μεταφέρει στο θαυμαστό κόσμο της σκηνής και των παρασκηνίων, μέσα από τη ζωή και τη σχέση δύο ηθοποιών, του βετεράνου Ρόμπερτ και του ανερχόμενου Τζον, όπου ο πρώτος σε ρόλο μέντορα προσπαθεί να μεταδώσει την πείρα και το πάθος του για το θέατρο στον νεαρό συνάδελφό του, αν και όχι πάντα με επιτυχία. Παρακολουθώντας άλλοτε σκηνές από τα έργα που παίζουν κι άλλοτε την κοινή τους ζωή στις πρόβες ή στα καμαρίνια, ο θεατής έχει την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξει πίσω από τα φώτα, να γελάσει με τα άπειρα ευτράπελα που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια μιας παράστασης, να διασκεδάσει με τις μικρότητες και τις ματαιοδοξίες της showbiz, να συγκινηθεί με τα πάθη τους.

"Μια ζωή θέατρο" του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Το "Μια ζωή θέατρο" είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ντέιβιντ Μάμετ και έχει γνωρίσει πολλά ανεβάσματα στα εξωτερικό, με πιο πρόσφατο την παράσταση που ανέβασε στο Broadway, ο Neil Pepe, με τους Patrick Stewart και τον K.T. Knight.
Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε από το Απλό Θέατρο τη σεζόν 1999-2000, σε σκηνοθεσία Πάνου Παπαδόπουλου, με τους Δημήτρη Καταλειφό και Κώστα Βασαρδάνη, ενώ το 2011 ανέβηκε στο Θέατρο Rabbithole με τους Χρήστο Στέργιογλου και Κώστα Γάκη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Ρίγλη.
Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει για πρώτη φορά.

Μετάφραση: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου, Όλγα Χατζηιακώβου
Οπτικό περιβάλλον και video: Δημήτρης Ζάχος
Μουσική επιμέλεια: Γλυκερία Καλαϊτζή
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα
Σπαθογραφία: Δημήτρης Παπαζαχαρίας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λαμνή
Βοηθός παραγωγής: Φιλαρέτη Λαγκάνη
Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Γκραν Γκινιόλ και Θέατρο Τ

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Μαυρόπουλος
Εκτέλεση κοστουμιών: Παρασκευή Ορφανίδου
Χειρισμός φωτιστικής κονσόλας: Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Παίζουν: Στάθης Μαυρόπουλος, Πέτρος Μαλιάρας.

Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμιγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 19:00, από 9 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό), 8€ (ανέργων)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: