Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

nomades artcore

Leave a Comment
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία [nomadesartcore] δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες, όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Μιας και η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετατοπίζεται αέναα, η κίνηση, η παρατήρηση, η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία της εταιρείας στον δρόμο της δημιουργίας.
Προσπάθεια να βρεθεί και πάλι ο λόγος και ο τρόπος των αναπαραστάσεων στις μέρες μας. Με κέντρο τον άνθρωπο, με λόγο που γεννάτε εντός μας δημιουργώντας διαλόγους, τα μέλη της ομάδας αφουγκράζονται και εκφράζονται μέσα από καλλιτεχνικές διαδρομές.
Η κίνηση και η ανασφάλεια είναι το μόνο σταθερό σημείο. Στόχος η δημιουργία πυρήνων, που να μπορούν και μόνοι τους να υπάρχουν, να προτείνουν, να εκφράζονται.

Διαδρομές:

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί [2012-2016]
Στόχος η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ. Όπου εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα;
Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος-Χαρά-Θλίψη-Θυμός και Αγωνία
δημιουργούνται 5 ερευνητικά βιωματικά τριήμερα σε πέντε ανενεργούς σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία δρουν και αναγνωρίζουν το κάθε συναίσθημα κάνοντας το σύμμαχο στην ολοκλήρωση.

• Το [project 1] ΦΟΒΟΣ πραγματοποιήθηκε 28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο κτήριο του πρώην Δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό σε μια διαδρομή όπου 30 καλλιτέχνες από πολλά πεδία αλληλεπιδρούσαν μαζί με τους θεατές σε μια διαδρομή αναγνώρισης, φόβου, επιθυμίας και επιλογής.

• Το [project 2] ΘΥΜΟΣ πραγματοποιήθηκε 5, 6, 7 Απριλίου 2013, στο κτήριο του παλαιού Κτέλ Αθηνών στα Ιωάννινα, σε μια διαδρομή όπου 50 καλλιτέχνες από πολλά πεδία συνέθεσαν τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής και ξεδίπλωσαν το θυμό που κρύβεται μέσα της αλληλεπιδρώντας μαζί τους θεατές.

• To [project 3] ΘΛΙΨΗ πραγματοποιήθηκε 14, 15, 16 Φεβρουαρίου 2014, στον παλαιό σταθμό Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Μια διαδρομή με 55 καλλιτέχνες από πολλά πεδία και άξονα την κοινωνική και την προσωπική Θλίψη. Απογοήτευση-Μελαγχολία-Συμφορά-Δάκρυα-Οδύνη-Πόνος-Στεναχώρια.

• To [project 4 XAΡΑ] πραγματοποιήθηκε στις 8, 9, 10 Αυγούστου 2014, στο λιμάνι της Μυτιλήνης στα πλαίσια του προγράμματος "9 νησιά ενώνουν την φωνή τους - Πέλαγος Πολιτισμού", με άξονα την ανάγκη του ανθρώπου να γεμίσει με μικρές χαρές αγνοώντας πολλές φορές τον χτύπο της καρδιάς του.

• Το [project 5 ΑΓΩΝΙΑ] θα πραγματοποιηθεί το 2016.

mitroo παραμορφωτικό δράμα [2015]
Μια νέα βιωματική διαδρομή, σε έναν χώρο υπό κατασκευή. Το θέατρο εδώ, συνομιλεί με τα εικαστικά, τη μουσική, το βίωμα και με όπλο το χιούμορ μορφοποιεί εκ νέου μαζί με το κοινό, τις έννοιες της οικογένειας, της εργασίας, του έρωτα, της απελευθέρωσής και της σωτηρίας. Πρώτη ύλη όλα όσα μας βαραίνουν και θέλουμε να αφήσουμε. 

[Ανά]μεσα [2015]
τι κινείται την ώρα της σύγκρουσης
και της απόφασης στα σώματά μας;
Προς τα πού μας πάει;
Μια παράσταση παρατήρησης για τον κεντρικό χώρο ανάμεσα μας.
Χώρος Τέχνης 14η Μέρα / Ιούλιος 2015

Dark.Light [2014]
στην 6η έκθεση εικαστικών Ελευσίνας με θέμα το ΦΩΣ /, καλλιτέχνες πειραματίζονται με το σκοτάδι και το φως δημιουργώντας μια διαφορετική διαδρομή ανάμεσα σε έργα τέχνης και τους θεατές ακούγοντας αποσπάσματα από την πολιτεία του Πλάτωνα.

The First Stop [2014]
Ερευνητική performance 15 καλλιτεχνών, από διαφορετικά πεδία πάνω στο θέμα του φασισμού. Πότε ήταν η πρώτη φορά που συνάντησες τον φασισμό στην ζωή σου; Καλλιτέχνες αναρωτιούνται και χαρτογραφούν μνήμες και εικόνες πολιτών ανα την Ελλάδα και όχι μόνο

Κατάσταση Πολιορκίας [2011] μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις, το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας, όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη τον Οκτώβριο του 2011.
Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Νταρουίς μαζί με του έλληνα εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

αρτplay από το 2012 | σεμινάρια, εργαστήρια με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την εκφραστική κίνηση , την αναπαράσταση, την παράσταση, την βιωματική διαδρομή.

nomadesartcore-project.blogspot.gr 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: