Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2016 στο Λονδίνο

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις στο Λονδίνο
(6-12-2016)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

"The children" της Lucy Kirkwood, σε σκηνοθεσία James Macdonald.
Δύο πυρηνικοί επιστήμονες απομονωμένοι σ' ένα παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι, καθώς γύρω τους ο κόσμος καταρρέει. Οι δυο τους σκοπεύουν να ζήσουν εκεί για πάντα με γιαούρτι και γιόγκα, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει μια φίλη από τα παλιά με μια τρομακτική απαίτηση...
Royal Court Theatre, έως 14 Ιανουαρίου 2017

"Love", σε κείμενο και σκηνοθεσία Alexander Zeldin.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τρεις οικογένειες βρίσκουν στέγη σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας. Ένας μεσήλικας άνδρας με την ηλικιωμένη μητέρα του. Ένα νεαρό ζευγάρι με μωρό. Μια νεοαφιχθείσα γυναίκα από το Σουδάν. Άγνωστοι. Αναγκαστικά μαζί. Δίχως προσωπικό χώρο. Στο νέο έργο του Alexander Zeldin —που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία του Θεάτρου της Επινόησης— οι θεατές γίνονται μάρτυρες μιας οικείας ιστορίας αγάπης των καιρών μας. 
Dorfman-National Theatre, από 14 Δεκεμβρίου 2014 

"Trainspotting Live" (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Irvine Welsh), σε σκηνοθεσία Adam Spreadbury-Maher.
Το Trainspotting είναι η ιστορία του Mark Renton και της παρέας του, μέσα στον κόσμο της ηρωίνης του Εδιμβούργου της δεκαετίας του '80. Η θεατρική διασκευή του Harry Gibson —γραμμένη πριν τη διάσημη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος— κέρδισε το βραβείο των Sunday Times για το καλύτερο έργο. 
Vaults, έως 15 Ιανουαρίου 2017

"Nice Fish" του Mark Rylance, σε σκηνοθεσία Claire van Kampen.
Ο βραβευμένος με Tony και Oscar ηθοποιός Mark Rylance επιστρέφει στο Λονδίνο, για να πρωταγωνιστήσει στο πρώτο δικό του θεατρικό έργο. Η δράση του έργου τοποθετείται σε μια παγωμένη λίμνη της Μινεσότα, στο τέλος του χειμώνα και παρακολουθεί τις προσπάθειες δύο ανδρών να ανοίξουν τρύπες στον πάγο, ελπίζοντας να βρουν κάποια από τα τελευταία ψάρια της σεζόν. Το έργο χρησιμοποιεί αποσπάσματα ποιημάτων του Lewis Jenkins.
Harold Pinter Theatre, έως 21 Ιανουαρίου 2017

"Buried Child" του Σαμ Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Scott Elliott.
Ένα σκοτεινό, μακάβριο και πικρά αστείο οικογενειακό δράμα, τόσο επίκαιρο σήμερα όσο και στην πρώτη του παρουσίαση 40 χρόνια πριν. Το έργο φωτίζει το ζήτημα της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων αμερικανών πολιτών, το 1979, σε μια περίοδο ύφεσης και πολιτικών αναταραχών.
Trafalgar Studio One, έως 18 Φεβρουαρίου 2017



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: