Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

3o Low Budget Festival

Leave a Comment
To 3o Low Budget Festival στρέφει το βλέμμα του —κατά κύριο λόγο— στο ελληνικό έργο και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει αρκετούς θεατρόφιλους, από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης:

Θα σε πάρει ο δρόμος του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.
Εννέα ιστορίες ανθρώπων σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ιστορίες από γερά ζόρια που τους πέτυχαν στη μέση του δρόμου.
19, 20, 21 Νοεμβρίου.

Αθανασία του Χρήστου Δήμα, σε δική του σκηνοθεσία.
Μια γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι διεκδικεί το δικαίωμα του να μπορεί να «φύγει» με αξιοπρέπεια...
22, 23, 24 Νοεμβρίου.

Ψυχολογία συριανού συζύγου του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.
Είναι Συριανός, αμετανόητος εργένης, ώσπου ερωτεύεται. Και αναθεωρεί... Από εργένης, θα γίνει σύζυγος. Όχι όμως από έρωτα, αλλά για να γλιτώσει από την "κατάσταση του ερωτευμένου"!
25, 26, 27 Νοεμβρίου.

Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα (βασισμένο το έργου του Γιώργου Ιωάννου), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.
28, 29, 30 Νοεμβρίου.

Πάττυ Χύμα (βασισμένο σε αφήγημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.
Άκου… Είμαι μία και μοναδική… και ναι είμαι μία star. Είμαι η γυναίκα που πρωταγωνιστεί στην κάθε εποχή!! ΧΑΧΑΧΑ… Πολλά ρωτάς… Αλλά ναι το επάγγελμά μου είναι… Λοιπόν είμαι παγκόσμιο sex symbol ή διεθνές αστέρι του πορνό… Διαλέγεις και (με) παίρνεις! Αποστολή μου η «κακή» εκπαίδευση με αρχές. Γελάς ε;… Με λένε Πάττυ Χύμα and I'm a such a bad girl!
1, 2, 3 Δεκεμβρίου.

Speech (Less) του Δημήτρη Γκενεράλη, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.
Στο ταμπλό του παγκόσμιου χάρτη τα κομμάτια της ιστορίας συνδέονται μοναχά για μια στιγμή και μετά σκορπίζονται σαν ένα παζλ που πρέπει να ξαναφτιαχτεί.
4, 5, 6 Δεκεμβρίου.

Goλfω! directors cut, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.
Με αφορμή την έκδοση της Γκόλφως σε Gothic Manga, αυτή η τελευταία και τελική εκδοχή της παράστασης έρχεται να επισφραγίσει με τα πιο μαύρα χρώματα αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια ως μια ματιά πάνω στην ελληνικότητα και το φολκλόρ της στρούγκας. Οι manga χαρακτήρες των προηγούμενων παραστάσεων ζουν πλέον σε μια σκοτεινή εποχή όπου το νερό δεν είναι καθαρό, το τυρί δεν είναι λευκό και τα πρόβατα έχουν εξαφανιστεί…
7, 8, 9 Δεκεμβρίου.

Χρονογραμμή [8-kick], σε σκηνοθεσία Λάμπρου Φισφή.
Μετά το Super Scene η ομάδα 8-kick παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Χρονογραμμή. Μια παράσταση μοναδική και ανεπανάληπτη και αυτό όχι επειδή είναι καλή, αλλά επειδή ό,τι θα γίνει δεν έχει παιχτεί ποτέ στο παρελθόν και δεν πρόκειται να παιχτεί ποτέ ξανά στο μέλλον.
10, 11, 12 Δεκεμβρίου.

Αλεξάντερπλατς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.
Στη νέα του παραγωγή ο θίασος Κανιγκούντα, δουλεύοντας πάνω στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Ντέμπλιν, επιχειρεί ν’ αποδείξει πως η ομώνυμη πλατεία δεν βρίσκεται στο Βερολίνο, ενώ θέτει ως υπόθεση εργασίας την εξής ιδιότυπη συνθήκη: πρωταγωνιστής του Αλεξάντερπλατς δεν είναι ο Φραντς Μπίμπερκοπφ, αλλά όλες εκείνες οι αναλώσιμες γυναίκες που τον περιβάλλουν.
13, 14, 15 Δεκεμβρίου.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.
Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων. 
16, 17, 18 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ επιμελείται ο Λάκης Λαζόπουλος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 Ταύρος, Αθήνα.
Low Budget Festival 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: