Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μια βραδιά στη μνήμη του Έντουαρντ Άλμπι

Leave a Comment
Το Θέατρο Κυδωνία τιμά τον Έντουαρντ Άλμπι
(21-9-2016)

Το Θέατρο Κυδωνία στα Χανιά, τιμά τη μνήμη του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι —που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016— και διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, εκδήλωση με θέμα την προσωπικότητα και το έργο του παγκοσμίου φήμης αμερικανού δραματουργού. 

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο αμερικάνος λογοτέχνης Ranbir Singh Sidhu*, στενός συνεργάτης του Έντουαρντ Άλμπι επί σειρά ετών. Τον πρωτοσυνάντησε το 2007, όταν βραβεύτηκε με την υποτροφία του Ιδρύματος Έντουαρντ Άλμπι, που έχει την έδρα του στο σπίτι του συγγραφέα, στο Μόντακ της Νέας Υόρκης. Λίγο αργότερα έγινε ο προσωπικός βοηθός του και για τέσσερα χρόνια εργάστηκε στο πλευρό του, στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, στο οποίο στεγάζεται και η εντυπωσιακή συλλογή του με έργα τέχνης. Ο Ranbir Sidhu θα μιλήσει στους φίλους του θεάτρου για τον Έντουαρντ που γνώρισε – όχι μόνο για τον σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα, αλλά και για την καθημερινότητά του, τον άνθρωπο που αγωνιζόταν να ανταπεξέλθει στα γεράματα, που μπορούσε να είναι τη μια στιγμή, εξαιρετικά γενναιόδωρος, και την άλλη, φοβερά οργισμένος. 

Διερμηνέας από τα αγγλικά θα είναι η φιλόλογος Ρούλα Κονσολάκη. 
Τη βραδιά θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Μιχάλης Βιρβιδάκης. 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θέατρο Κυδωνία (Υψηλαντών 12, Χανιά, τηλ. 28210 92395)

*Ο Ranbir Singh Sidhu είναι συγγραφέας του μυθιστορήματος "Deep Singh Blue" και της συλλογής διηγημάτων "Good Indian Girls". Η νουβέλα του "Object Lessons" πρόκειται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο Pushcart Prize καθώς και του New York Foundation for the Arts Fellowship, ενώ έχει γράψει επίσης τέσσερα θεατρικά έργα. Διηγήματα, δοκίμια και ανταποκρίσεις με την υπογραφή του έχουν εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες ανά τον κόσμο. Τελευταία ζει στην Κρήτη.






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: