Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η Ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα

Leave a Comment
Το Θέατρο Άλφα περνάει στην Ομάδα Ιδέα
(25-9-2016)

Το ιστορικό Θέατρο Άλφα της οδού Πατησίων, του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου, περνάει —για τα επόμενα πέντε χρόνια— στα χέρια της ομάδας Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνου Μπιμπή) και του Λευτέρη Πλασκοβίτη και μετονομάζεται σε Θέατρο Άλφα-Ιδέα.

Το Θέατρο Άλφα-Ιδέα φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ένας πολυχώρος πολιτισμού, με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, εικαστικές εκδηλώσεις, προβολές, σεμινάρια, μετακλήσεις θεατρικών σχημάτων του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για την περίοδο 2016-2017:

από 14 Οκτωβρίου 2016 [Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή]
"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" (διασκευή του ομώνυμου έργου του Σαίξπηρ, από την Ομάδα Ιδέα), σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή. (3ος χρόνος)

Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.
Παίζουν: Αθηνάς Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Συμμετέχει ο Κώστας Γάκης.

από 7 Νοεμβρίου 2016 [Κάθε Δευτέρα και Τρίτη]
"Το δέντρο του Οιδίποδα" της Ομάδας Ιδέα. (2ος χρόνος)

Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου. Από κλαδί σε κλαδί ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών, σε μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές χοϊκές αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες.
Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας, Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

από 22 Οκτωβρίου 2016 [Κάθε Σάββατο και Κυριακή]
"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα, Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας! Ο Ευγένιος Τριβιζάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες.
Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μαγκλάρας, Σωτηρία Μαράθου, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Βίκτωρας Πέτσας.
Μουσικός επί σκηνής-Live electronics: Στέφανος Τορτόπογλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
[Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη]
Μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαργαρίτας Μυτιληναίου.  


Θέατρο Άλφα-Ιδέα (Πατησίων 37, Πολυτεχνείο, Αθήνα, τηλ. 210 5221444)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: