Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

60 μέρες Σαίξπηρ στη Κοζάνη

Leave a Comment


Αφιέρωμα στον Σαίξπηρ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
(14-9-2016)
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης διοργανώνει το αφιέρωμα "60 μέρες Σαίξπηρ". Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις, εκδηλώσεις κι εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εφηβική σκηνή του Θεάτρου θα παρουσιάσει μια ανατρεπτική εκδοχή του έργου του Σαίξπηρ "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη.

23, 24, 25 Σεπτεμβρίου 2016
Η εφηβική ομάδα θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δημιουργεί έντυπο, με αφορμή την παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».
Μέσα από συνεντεύξεις, έρευνα και ανάλυση για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, οι νέοι, με τη βοήθεια ειδικών (γραφίστας, εκδότης, τυπογράφος), δημιουργούν ένα δικό τους έντυπο, που θα διανέμεται δωρεάν σε μορφή free press.

1 και 2 Οκτωβρίου 2016
"Ιστορίες έρωτα κι αγάπης"
Eργαστήρι αφήγησης με την Ανθή Θάνου.
Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας συνδέεται με λαϊκά παραμύθια της Κοζάνης.

7 και 8 Οκτωβρίου 2016
Διήμερο εικαστικής δημιουργίας σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Μια ομάδα νέων, καλεσμένη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, επισκέπτεται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Η ξενάγηση στον χώρο θα γίνει σε συνεργασία με τους καθηγητές της Σχολής. Οι νέοι θα έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν για να ένα διήμερο την εμπειρία της εικαστικής δημιουργίας και να "συνομιλήσουν" και να συμβιώσουν με νέους καλλιτέχνες. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η συνδημιουργία εικαστικών έργων με γενικό τίτλο "Όνειρα..." που θα εκτεθούν στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στην πρεμιέρα της παράστασης "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" στις 14 Οκτωβρίου.

9 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2016 (Κυριακές)
"Παραμύθια στο Μικρό", πέντε από τα πιο σημαντικά έργα του Σαίξπηρ διασκευασμένα σε μορφή παραμυθιού για τους μικρούς θεατές.
Θεατρολόγοι που διδάσκουν στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αναλαμβάνουν να διασκευάσουν σε μορφή παραμυθιού πέντε από τα πιο σημαντικά έργα του Σαίξπηρ: "Άμλετ", "Δωδέκατη νύχτα", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" και "Χειμωνιάτικο παραμύθι". Την αφήγηση αναλαμβάνουν σπουδαστές των θεατρικών εργαστήριων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αφηγητές κι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Κοζάνης.

14 Οκτωβρίου 2016
Πρεμιέρα της παράστασης "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη.
Κάτω απ' το φως του φεγγαριού, μέσα σ' ένα μαγεμένο δάσος, νέοι ερωτεύονται, ξωτικά μπερδεύονται σε ένα γαϊτανάκι μοναδικής θεατρικής μαστοριάς. Μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές και χιούμορ. Έρωτας, μάγια και θέατρο, τα βασικά θέματα του έργου σε ένα έργο με απίθανη σκηνική ποίηση.

4,5 και 6 Νοεμβρίου 2016
"Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα έργα του Σαίξπηρ", με επιλεγμένες μεταφορές των έργων του Σαίξπηρ στο σινεμά

12 Νοεμβρίου 2016
"Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα"
Τραγούδια σε κείμενα και στίχους του Σαίξπηρ. Μουσική από τον 17ο μέχρι τον 21ο αιώνα από τους Morley, Purcell, Arne, Vaughan-Williams, Finzi, Warlock κ.ά.

16 Νοεμβρίου 2016
"Μουσική και Εικόνα", μια βραδιά-ταξίδι στον μουσικό αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με τους Φίλους της Jazz μουσικής Κοζάνης
Θέματα, μελωδίες, μουσικές και ιδέες που επενδύουν την ατμόσφαιρα της πρώτης βουβής ταινίας "Άμλετ" του Σαίξπηρ.

21 Νοεμβρίου 2016
"Ποιητική Μουσική Βραδιά", βασισμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ.

25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2016
Θεατρικό τριήμερο σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του Νομού και της Περιφέρειας
Ένα τριήμερο που θα καταλήξει σε μια μαραθώνια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε κωμωδίες του Σαίξπηρ. Επιλεγμένες αυτοτελείς σκηνές από κωμωδίες του Σαίξπηρ θα συνθέσουν μια ξεχωριστή παράσταση. 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: