Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Προγραμματισμός Β΄ Σκηνής Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας (2016-2017)

Leave a Comment
Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη
(23-9-2016)

Η Kart Productions, η σκηνοθέτις Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016-Ιανουαρίου 2017: 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
"Blackbird/Μαυροπούλι" του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. (2ος χρόνος)
15 χρόνια μετά τον παράξενο ερωτικό δεσμό της 12χρονης Oύνα και του 42χρονου Ρέυ, η Ουνα εμφανίζεται μπροστά του. Οργισμένη, μπερδεμένη, χαμένη στο παρελθόν η Ούνα ζητάει από τον Ρέυ απαντήσεις. Ζητάει τη λύτρωση... Γιατί κατάφερε αυτός να προχωρήσει τη Ζωή του; Γιατί όχι κι αυτή; Γιατί δεν την προστάτεψε; Ο Ρέυ θα της τα πει όλα, θα της εξηγήσει, θα προσπαθήσει να την πείσει. Έχει ανάγκη την συγχώρεσή της. Εξάλλου αυτή τον αγάπησε πρώτη. Αυτή τον διάλεξε. Δυο φαντάσματα του παρόντος, αθώα όσο και ένοχα, με μια διαφορετική αλήθεια, ένα διαφορετικό τραύμα ο καθένας. Μια ιστορία αγάπης, κοινωνικής κακοποίησης και πόνου... Δυο άνθρωποι που έζησαν κάτι υπέροχο και φρικαλέο ταυτόχρονα. Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα; Μια ιστορία παιδοφιλίας και κακοποίησης; Ή μια ιστορία αγάπης σε λάθος χρόνο;
Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Άννα-Μαρία Κόρνια.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 έως Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017
"De Profundis: Η αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της" του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.
Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας, μέσα από τη φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η επιστολή αυτή όπου αναπολεί, απολογείται, καταγγέλλει και φιλοσοφεί, εκδόθηκε μετά το θάνατο του -αρχικά λογοκριμένη και αργότερα ολόκληρη- με τον τίτλο "De Profundis" (Εκ Βαθέων). Το 2016, μια εποχή που κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές, ένας δικηγόρος επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ. Στέκεται ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία. Καθώς ο δικηγόρος διαβάζει την επιστολή προς το κοινό, σταδιακά, μετουσιώνεται στον αποστολέα της.
Ερμηνεύει ο Νίκος Νίκας.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έως Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
"Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν" του Κλαούντιο Τολκατσίρ, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη.
Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ, κυνισμό αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες. Η παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη αυτή συνύπαρξη μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.
To έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε σκηνική ανάγνωση το 2015, στο Αναλόγιο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή.
Παίζουν: Αλεξανδρα Παντελάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μιχάλης Πανάδης, Ειρήνη Μακρή, Αντιγόνη Δούμου, Ηρακλής Κωστάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Δημήτρης Μαμιός.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 έως Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2017
"Μονόλογος" (από το έργο της Simone de Beauvoir "Monologue"), σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.
Τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου είναι γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους. Γυναίκες της μοναξιάς. Τρεις γυναίκες δημιουργούν σ' ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη βία απ' τους ανθρώπους και απ' τη κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.
Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης "Freedom of Expression" του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που θα γίνει στη Βηρυτό (IETM Satellite in Beirut) 6-9 Οκτωβρίου 2016, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτις Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργανώνουν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα "Freedom of Expression".

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β΄ Σκηνή (Κεφαλληνίας 16-18, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8838727)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: