Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα

Leave a Comment
Τρία κυπριακά θεατρικά έργα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
(22-9-2016)

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα–Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει —για τέταρτη χρονιά— από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 την "Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου" στην Αθήνα.

Θα παρουσιαστούν τρεις παραγωγές κυπριακών θεατρικών έργων, που ανέβηκαν στις κυπριακές θεατρικές σκηνές τη θεατρική περίοδο 2015-2016.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016
"Μπαμ!" του Γιώργου Νεοφύτου, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου.
Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Μάριος Στυλιανού, Ευριπίδης Δίκαιος. 
Παραγωγή: Παραπλεύρως Παραγωγές

Κάπου στη νεκρή ζώνη ακούγεται μια έκρηξη. Μέσα από τους καπνούς βγαίνουν δυο άντρες που τυχαία βρέθηκαν εκεί. Από την έκρηξη έχουν χάσει (προσωρινά) την ακοή τους. Ο ένας είναι ελληνοκύπριος και ο άλλος τουρκοκύπριος. Δεν γνωρίζει όμως ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Διαπιστώνουν πως βρίσκονται σε ναρκοπέδιο και πως κάθε κίνησή τους μπορεί να αποβεί μοιραία, όμως η συνεννόησή τους με χειρονομίες και με κάποιες λέξεις που είναι κοινές και στις δυο γλώσσες οδηγεί σ’ ένα πάρε-δώσε όλο παρεξηγήσεις. Ένας άνδρας, που μιλά μόνο ισπανικά και περνά τυχαία, προσπαθεί να τους βοηθήσει. Όταν ξαναβρίσκουν την ακοή τους και αντιλαμβάνονται την πραγματική τους ταυτότητα, η κωμικοτραγική κατάσταση κορυφώνεται.

6 Οκτωβρίου 2016
"Ήμουν η Λυσιτράτη" του Αντώνη Γεωργίου, σε σκηνοθεσία Λούκας Βαλέβσκι.
Παίζουν: Μαρίνα Μανδρή, Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλινίκου, Μαρίνα Μακρή.
Παραγωγή: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Η Λυσιστράτη μεταφέρεται στο σήμερα, έχοντας χάσει τα όπλα της και βιώνοντας τη ματαιότητα. Επανέρχεται με τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας της να σταματήσει τους σκοτωμούς, τον θάνατο και όλο τον πόνο του πολέμου. Γίνεται επικριτική, σκληρή με τον εαυτό της, τους αγαπημένους της, με τον έρωτα και την ίδια τη ζωή. Ασχήμια, βία, θάνατος, αυτές είναι οι ειδήσεις και η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

8 Οκτωβρίου 2016
"Πείνα" του Χαράλαμπου Γιάννου, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Παίζουν: Τζωρτζίνα Τάτση, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Στέλιος Ανδρονίκου, Βασίλης Χαραλάμπους.
Μια παράσταση της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ)

Οι γονείς ανησυχούν για το παιδί. Θέλουν να γίνει όπως παλιά. Ο υπερβολικός ζήλος, τους οδηγεί να χρησιμοποιήσουν κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο εκτός από τον πιο απλό -αυτόν της φροντίδας και αγάπης. Μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων περιγράφει, πώς μια συνηθισμένη οικογενειακή κρίση παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις. Το έργο βραβεύθηκε με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, για το 2014.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418579)
4 έως 8 Οκτωβρίου 2016, στις 21:00
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: