Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εκδηλώσεις της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Leave a Comment
Αφιέρωμα στον Κόντογλου και τον Σαίξπηρ από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν
(19-9-2016)

Οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζουν για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχία που σημειώθηκε στην πρώτη παρουσίαση τον Μάιο, το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου με τίτλο "Ταξίδι με άνθη μυστικά", το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση του Διευθυντή της Σχολής Κωστή Καπελώνη, εμπνέονται από το έργο του Φώτη Κόντογλου και φωτίζουν σημαντικά κείμενά του για τον ελληνισμό, την προσφυγιά, τη θρησκεία, τη φύση και τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του καλλιτέχνη μέσα από κείμενα που γράφτηκαν για εκείνον από πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τραγούδια που συνδέονται με το έργο του Κόντογλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, με θέμα "Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα" που συντονίζει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Tην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με διάλεξη του καθηγητή του Trinity College του Cambridge, Adrian Poole με θέμα "Όσα οφείλει ο Σαίξπηρ στην Ελλάδα" και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση με τίτλο "Για πάντα και ... μία νύχτα" από τους μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τα σονέτα και τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ: "Δωδεκάτη νύχτα", "Οθέλλος", "Τρωίλος και Χρυσηίδα", "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", "Αγάπης αγώνας άγονος", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Τίμων ο Αθηναίος".
Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του καθηγητή της Σχολής, φιλολόγου και μεταφραστή, Ερρίκου Μπελιέ.

Την εκδήλωση θα κλείσει η "Ομάδα Ζακυνθινού Λαϊκού Θεάτρου" με απόσπασμα από την ζακυνθινή Ομιλία "Το κρίμα τση ορφανής" του Νιόνιου Αρβανιτάκη με τον Αλέκο Τσαφταρίδη, τον Γιώργο Τσαφταρίδη, τον Θανάση Γιατρά, τον Αλέκο Αρβανιτάκη, τον Σπύρο Σταμίρη, τον Ανδρέα Σταμίρη και τον Νίκο Αρβανιτάκη.

Συμμετέχουν οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: Ερατώ Αγγουράκη, Γιάννης Βερβενιώτης, Μαρία Γραβάνη, Σόνια Καλαϊτζίδου, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Βασιλίνα Κατερίνη, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή.

Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα, τηλ. 213 2139572, 213 2139500)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: