Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας

Leave a Comment
4 ελληνικές θεατρικές παραστάσεις στη Ζυρίχη
(21-9-2016)

Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας, από 7 έως 13 Οκτωβρίου 2016, με 4 θεατρικές παραστάσεις για το ελληνόφωνο και το γερμανόφωνο κοινό της Ελβετίας. 

Το πρόγραμμα:

7 Οκτωβρίου 2016 [Volkshaus Theater]
"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", από την Ομάδα Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή.
Η βραβευμένη παράσταση της Ομάδας Ιδέας, μετά από παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, τη Σερβία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ταξιδεύει στην ελβετική πόλη. Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με έντονο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές μέσα σ' ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων.
Παίζουν: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Συμμετέχει ο Κώστας Γάκης.

8 και 9 Οκτωβρίου 2016 [η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο σπίτια της πόλης]
"Η 8η ημέρα" του Virgil Georghiou, σε σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα.
Δύο φίλοι, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Θα σώθηκαν ή όχι; Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή να αποκαταστήσουν τη μνήμη των προγόνων τους;
Παίζουν: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας.

10 Οκτωβρίου 2016 [Volkshaus Theater]
"Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Η χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας και η μάχη να στηριχθεί από τους ανθρώπους της μέσα από ένα εξαιρετικό κείμενο.
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα, Μουσική: Λόλεκ, Συμμετέχει ο Γιώργος Νανούρης.

13 Οκτωβρίου 2016 [Volkshaus Theater]
"72 ώρες" των Αστερόπη Λαζαρίδου και Γιώργου Χατζηπαύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη.
Δυο νέοι συναντιούνται στην κρίσιμη ηλικία των 38. Πολύ κουρασμένοι και οι δυο από αποτυχημένες σχέσεις και τυφλά ραντεβού χωρίς ουσία, ενώνουν τις μοναξιές τους. Πολύ σύντομα έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα τεράστιο δίλημμα: θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά τελικά ή θα συνεχίζουν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία;
Έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αποφασίσουν.
Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: