Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο και Χορός στο ΠΚ (2016-2017)

Leave a Comment
(26-9-2016)

Το Θέατρο ΠΚ μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και συνεχίζει την παρουσία του τη νέα θεατρική σεζόν 2016-2017. Στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του θεάτρου θα παρουσιαστούν παραστάσεις χορού και θεάτρου από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, παραστάσεις για παιδιά, αλλά και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα:

από 10 Οκτωβρίου 2016 [Κάθε Δευτέρα και Τρίτη]
"Το σχέδιο", σε κείμενο και σκηνοθεσία Νεκτάριου Μπουτεράκου.

Μια γυναίκα, αμαθής και αδύναμος χαρακτήρας αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτική και πανέξυπνη, μπλέκεται σ’ ένα περίεργο σχέδιο εξόντωσής της, από τη στιγμή που εξαφανίζεται ο σύζυγός της. Η πεθερά της, η πρώην γυναίκα του άντρα της κι ένας νοσοκόμος προσπαθούν να την τρελάνουν. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο επιθεωρητής που θα λύσει το μυστήριο ή απλώς θα περιπλέξει περισσότερο τις καταστάσεις. Μια αστυνομική κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς, η οποία έρχεται κόντρα με τη λιτότητα και το μυστήριο της αίσθησης ενός film noir. 
Παίζουν: Μαρία Δεληκωνσταντίνου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Γιάννης Κοτζάς, Κωνσταντίνος Μούτσης, Φιλη Μαρσώ.

από 6 Νοεμβρίου 2016 [Κάθε Κυριακή]
"Γύρισα σπίτι" των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσούκα.

Μια γυναίκα μόνη, ξεσπά, ονειρεύεται, θέλει να δραπετεύσει, θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή μα καταλήγει πάντα στα δεδομένα της, στη βάση της. Τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ηρωίδα; Ποιος είναι ο αθώος και ποιος ο ένοχος; Έχει δίκιο ή άδικο στο τέλος της ημέρας;
Παίζει η Βάσια Βασιλείου.

από 11 Νοεμβρίου 2016 [Κάθε Παρασκευή]
"Μ' ακούς", από την ομάδα χοροθεάτρου DiZgravity.

Η παράσταση αντικατοπτρίζει το σήμερα καθώς παρακολουθεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας αντιμέτωπη με τη βίαιη οικονομική κρίση και φωτίζει τα προβλήματα που αυτή φέρνει στην επιφάνεια. Πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά τα κοινωνικά προβλήματα μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον; Πώς επιδρά πάνω τους το εκπαιδευτικό σύστημα; Τι κάνει ένας πατέρας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με συνεχείς μειώσεις στο μισθό του; Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις σε ένα ζευγάρι που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά ζητήματα διαβίωσης; Τι είναι βία εν τέλει; 
Ερμηνεύουν: Μαρία Βασιλειάδη, Βαλεντίνη-Ελένη Βεκκίνι, Φλώρα Καραβελατζή, Βλοτίνα Νουλέλλη, Αρετή Σταμπόγλη, Μεταξία Ταμπούρλου, Δημήτρης Τσικούρας, Πωλίνα Χαλά.

από 12 Νοεμβρίου 2016 [Κάθε Σάββατο και Κυριακή]
"Το σακάκι που βελάζει" του Στανισλάβ Στρατίεβ, σε σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου, από την ομάδα seveneleven.

Χρησιμοποιώντας ως κύρια θεματική τη μάστιγα της γραφειοκρατίας και με όχημα την Οδύσσεια του Ιβάν Αντόνωφ μέσα σ’ έναν δημόσιο οργανισμό, ο Στρατίεβ σπάει τους κανόνες της λογικής που μέσα στο κρατικό σύστημα φαντάζει ως κάτι παράλογο και ανίσχυρο.
Παίζουν: Πάνος Καλαντζής, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Δημήτρης Μαμιός, Νότης Παρασκευόπουλος, Τάσος Τζιβίσκος.


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

από 16 Οκτωβρίου 2016 [Κάθε Κυριακή]
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου. (2ος χρόνος) 

Τα έργα του Σαίξπηρ, καλλιεργούν την φαντασία των παιδιών, διευρύνουν το λεξιλόγιό τους, οξύνουν την κρίση και την παρατηρητικότητά τους, αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη τους και βοηθούν στην δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ φανταστικού και πραγματικού που τόσο έχουν ανάγκη. Σε αυτό έρχονται να συμβάλλουν τα πολύχρωμα κοστούμια, τα φωτεινά σκηνικά, η ζωντανή μουσική και ο ποιητικός μα και παιχνιδιάρικος λόγος, βοηθώντας το παιδί να ξεπεράσει τον Σαίξπηρ του βιβλίου και να εμπνευστεί από τον Σαίξπηρ της σκηνής.
Παίζουν: Μανώλης Βαζαίος, Γιάννης Ιωάννου, Πάνος Καλαντζής, Μαρίνα Κουτρούμπα, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Νότης Παρασκευόπουλος, Άσπα Τζάνου.

από 22 Οκτωβρίου 2016 [Κάθε Σάββατο]
"Karman", από τις "Φιγούρες & Κούκλες".

Το θέατρο Φιγούρες & Κούκλες, προσκαλεί τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα και τον εικαστικό Παντελή Μάκκα, να επαναπροσδιορίσουν την ιδέα του Θεάτρου Σκιών σήμερα. Ο Καραγκιόζης αλλάζει διάσταση —τόσο στο σενάριο όσο και στη φόρμα— και μας ξανασυστήνεται ως Karman.
Σενάριο-Ερμηνεία-Σύλληψη: Τάσος Κώνστας
Εικαστική Επιμέλεια-Βίντεο: Παντελής Μάκκας.

Την άνοιξη του 2017 ο Παύλος Κουρτίδης θα παρουσιάσει το νέο του χοροθεατρικό έργο. Με αφορμή αυτό θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με στόχο την εκμάθηση της κινησιολογίας και των χορογραφικών μοτίβων που αντιπροσωπεύουν τον ίδιο και την ομάδα του τα τελευταία χρόνια. Απευθύνεται σε χορευτές με εμπειρία. Πληροφορίες:  info@pktheater.gr

Επίσης, το καλοκαίρι του 2017 θα παρουσιαστεί η "2η Πλατφόρμα Έκφρασης" προσκαλώντας νέους χορευτές και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις ιδέες του προάγοντας την τέχνη του χορού και του θεάτρου.


Θέατρο ΠΚ (Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, Αθήνα, τηλ. 210 9011677)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: