Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το μπουλούκι

Leave a Comment
Δεκαετία του '60. Ένα από τα λίγα μπουλούκια, αυτά τα μικρά αυτοσχέδια θεατρικά σχήματα που γύριζαν την επαρχία, που έχει απομείνει, φτάνει σε ένα χωριό της Μακεδονίας. Είναι το μπουλούκι-θίασος του Πρόδρομου Χαλκίδη,
που αποτελείται από δέκα περίπου ηθοποιούς και μουσικούς. Πρόθεσή τους να δώσουν μερικές παραστάσεις στο κεντρικό καφενείο του χωριού. Πληροφορούνται όμως, πως ήδη στο χωριό βρίσκεται ένας αθηναϊκός θίασος, που δίνει παραστάσεις σε δικό του θέατρο-αντίσκηνο. Ο αθηναϊκός θίασος είναι περισσότερο οργανωμένος με αυτοκίνητα και μεγάφωνα και κατά συνέπεια κερδίζει το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού...

Τώρα στη θεατρική σκηνή 
Το μπουλούκι, βασισμένο στο σενάριο της ομώνυμης κινηματογραφημένης σειράς του Τάσου Ψαρρά, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη.

Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής.

Δραματουργική επεξεργασία: Ευγενία Λυρούδια
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Ντούρου
Μουσική Διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου
Χορογραφίες-κινησιολογία: Νικολέτα Ξεναρίου
Ρυθμολογία-Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος
Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης.

Παίζουν ζωντανά μουσική:
Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου
Τρομπέτα: Θεοδόσης Σμυρνιός
Κιθάρα: Θωμάς Καζάσης
Ακορντεόν: Γεωργία Ζάχου.

Παίζουν: Γιούλη Αθουσάκη, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Μάρω Θεοδοσίου, Θωμάς Καζάσης, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρένια Καραγιάννη, Μιχάλης Κασσιμάτης, Ζωή Κατσαμάνη, Χρήστος Κατσουλιέρης, Μαντώ Κεραμυδά, Χριστίνα Κοροβίλα, Αγγελική Κουρνιδάκη, Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Ιωάννα Λέκκα, Κατερίνα Μαντίλ, Χριστίνα Μαριάνου, Ιάκωβος Μηνδρινός, Νώντας Μιχαλόπουλος, Μαρία Νικητοπούλου, Γιάννης Παυλόπουλος, Μάριος Ράμμος, Γιάννα Σωτηροπούλου, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικολάια Τριανταφύλλου, Ντίνος Φλώρος, Άννα Χανιώτη, Νεφέλη Χρυσοβέργη.

Στον Χώρο Θεατρικών Εκδηλώσεων Δήλος, (Ελευσινίων 11Α, μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5203.562)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: