Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2016

Leave a Comment
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον κύκλο θεατρικών παραστάσεων "Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης", παραχωρώντας τις υποδομές του Δημοτικού Θεάτρου Άνετον, σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2016, περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις —κυρίως επαναλήψεις παραστάσεων που ήδη έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές της πόλης και μόνο μια πρεμιέρα— και παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα:

5 Μαρτίου 2016
"Music on open stage"- Live Θεατρικά Soundtracks
Ο Κωστής Βοζίκης (2L8), ο Κανάρης Κεραμάρης και ο Μάνος Μυλωνάκης (Your hand in mine) πραγματοποιούν ένα θεατρικό ταξίδι μέσα από δικές τους συνθέσεις για θεατρικές παραστάσεις.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει party με DjSET από τη Γεωργία Μυριδάκη. (Είσοδος ελεύθερη)

11, 12 και 13 Μαρτίου 2016
"Παιχνίδι με τις λέξεις" της Τζέννυ Έρπενμπεκ, σε διασκευή-δραματουργία Κλαίρης Χριστοπούλου και Ματίνας Παγουλάτου και σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου, από την oμάδα Άνθρωπος στη Θάλασσα.

18, 19 και 20 Μαρτίου 2016
"Μόσχα–Πετουσκί: Η μεθυσμένη διαδρομή" βασισμένο στο μυθιστόρημα "Μόσχα–Πετουσκί" του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη από το Θέατρο Εταιρότητα

1, 2 και 3 Απριλίου 2016 [πρεμιέρα]
"Η τρικυμία" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη, από την Push your Art Company.

8, 9, 10 Απριλίου 2016
"Η φαλακρή τραγουδίστρια" του Ιονέσκο από το Θέατρο Δεν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη.

15, 16 και 17 Απριλίου 2016
"Exit-παρακαλώ, περιμένετε" της Πηνελόπης Χριστοπούλου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου, από το Eclipses Group Theater.

22, 23 και 24 Απριλίου 2016
"Mall" της Στέλλας Παπαδημητρίου, από τη Θεατρική Ομάδα Casuali, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ.

Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 869869)
Εισιτήρια: 10, 8 (φοιτητικό), 5 (ανέργων, ΑΜΕΑ)


Παράλληλες εκδηλώσεις

30 Μαρτίου, 1 και 3 Απριλίου 2016
Εργαστήριο θεατρικής γραφής με τη Νίνα Ράπη.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016
Εκδήλωση "Δημιουργοί στο Θέατρο"
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της προσκεκλημένης συγγραφέως Νίνας Ράπη και των έργων της, μέσα από θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξανδρου Μιχαήλ και συμμετοχή των ηθοποιών: Σοφίας Αντωνίου, Σοφίας Βούλγαρη, Κυριάκου Δανιηλίδη, Δημήτρη Φουρλή. Παρουσιάζει η Έλση Σακελλαρίδου. (Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης)

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο "Η δημιουργική γραφή στο θέατρο". Συμμετέχουν η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου, η σκηνοθέτης Γλυκερία Καλαϊτζή και η συγγραφέας Νίνα Ράπη. Συντονίζει η Γιάννα Τσόκου. (Είσοδος ελεύθερη)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: