Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Go Down, Moses

Leave a Comment
H νέα παραγωγή του Ρομέο Καστελούτσι "Go Down, Moses" βασίζεται στη ζωή του προφήτη Μωυσή. Η ανακάλυψη του βρέφους στις όχθες του Νείλου, η καιόμενη βάτος, η παραμονή των σαράντα ημερών στο όρος Σινά και η κάθοδος με τις Δέκα Εντολές, γίνονται εφαλτήρια για να μιλήσει ο ιταλός δημιουργός για την πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης στη σημερινή εποχή και τα εμπόδια που συναντά ο άνθρωπος για να προσεγγίσει την πνευματικότητα και την ολοκλήρωση, παραμερίζοντας την αλόγιστη κατανάλωση και την εμμονή στη δύναμη της ύλης. 

O τίτλος της παράστασης παραπέμπει στο γκόσπελ των αφροαμερικανών δούλων που ονειρεύονταν τη δική τους επιστροφή, σε αντιστοιχία με την έξοδο από την Αίγυπτο. Στο "Go Down, Moses" σκιαγραφείται η κατάβαση του ανθρώπου στο σκοτεινό σπήλαιο, η επιστροφή του στη μήτρα, εκεί όπου συλλαμβάνεται η αρχική σκηνογραφία ενός κόσμου στον οποίον είμαστε ταυτόχρονα θεατές και αντικείμενα θέασης. Γυμνός και φοβισμένος, ο άνθρωπος θα ψηλαφήσει τη δίοδο προς έναν κόσμο άγνωστο και απρόβλεπτο. Θα εκτεθεί στο φως και την αδιάκοπη απειλή του βλέμματος, όπως το βρέφος όταν αποχωρίζεται με βιαιότητα το προστατευτικό σκοτάδι της μήτρας. Στην επώδυνή του Έξοδο ποιος θα σταθεί καθοδηγητής του; Ποιος θα τον απελευθερώσει από τα δεσμά των πλαστών εικόνων;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Go down, Moses", από τον θίασο Societas Raffaello Sanzio, σε σκηνοθεσία Ρομέο Καστελούτσι.

Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Romeo Castellucci
Μουσική: Scott Gibbons
Κείμενα: Claudia Castellucci, Romeo Castellucci.

Παίζουν: Rascia Darwish, Gloria Dorliguzzo, Luca Nava, Stefano Questorio, Sergio Scarlatella
Συμμετέχουν: Michele Valley, Κυπαρισσία Παναγιάρη, Περικλής Φωκιανός.

[Στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους]

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2015
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)
Κυριακή 28, Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 30 (VIP), 25 (A Ζώνη), 20 (Β Ζώνη), 15 (Γ Ζώνη), 10 (φοιτητικό), 5 (άνεργοι, ΑΜΕΑ)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: