Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Textilen

Leave a Comment
Μια αστική οικογένεια σε αποσύνθεση. Τρεις γενιές επί σκηνής. Σχέσεις διαρρηγμένες και υποκριτικές, αναδεικνύουν, μέσα από την αλληγορία, τον μηχανισμό που "υφαίνει" τα νήματα στην ιστορία της νεοελληνικής καπιταλιστικής κοινωνίας. Παιδικά τραγουδάκια με χιούμορ και ασώματες φωνές επιτηρούν και σχολιάζουν τη δράση, τα ένοχα πάθη και την κρυμμένη βιαιότητα.

Ο σκηνοθέτης Βίκτωρ Αρδίττης προσεγγίζει τον κόσμο της Μαρίας Ευσταθιάδη φέρνοντας στη σκηνή ένα μωσαϊκό στιγμών από τη διαδρομή της αστικής τάξης στον 20ό αιώνα, όπου συνυφαίνονται ο λόγος, η μελωδία και η κίνηση. Μέχρι η μικρή κόρη να τα κάψει όλα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Textilen" της Μαρίας Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη.

Η Μαρία Ευσταθιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Μεταφράσεις της έχουν παιχτεί στο θέατρο και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή σεναρίων. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα "Ανυπακοή" και "Στον δρόμο μου ένας άγγελος" και "Textilen" —κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν—. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, τα έργα: "Ο Ζιλ και η νύχτα" του Claus Hugo, οι "Νέγροι" του Ζαν Ζενέ, "Η μοιρασιά του διαβόλου" του Φαμπρίς Μελκιό.

Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Κίνηση: Ίρις Νικολάου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθοί σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου, Λένα Λέκκου.

Παίζουν: Μάνος Σταλάκης, Σοφία Σεϊρλη, Περικλής Μουστάκης, Θέμις Μπαζάκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ρηνιώ Κυριαζή, Ντένης Μακρής, Γιώργος Βουρδαμής, Θέμης Θεοχάρογλου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2015
Πειραιώς 260, Κτίριο Η
Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 20, 15 (μειωμένο), 10 (φοιτητικό), 5 (ανέργων, ΑΜΕΑ)


 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: