Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2015

Leave a Comment
Το Θέατρο Τόπος Αλλού, διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, που ξεκίνησε το 2006, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις παραστάσεις τους στο κοινό, δείχνοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό και ό,τι νέο έχουν να προτείνουν.


Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, καθώς και η σύντομη περιγραφή των έργων που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, είναι οι εξής:

17 και 25 Απριλίου 2015
Γιατί δεν βρισκόμαστε;..., από την ομάδα KQINO-A (KINOA)
Η κωμωδία δίνει τη θέση της στο δράμα και αντίστροφα … σε μια παράσταση για την σημερινή αντίσταση των ανδρών και γυναικών στον έρωτα! Τελικά είναι έρωτας ή παιχνίδι εξουσίας; Το κείμενο είναι της Μαρίας Τσώνη και η διασκευή για το θέατρο του Ηλία Μενάγιερ.
Παίζουν: Μαρία Τσώνη, Αναστάσιος Δέδες.                    

21 και 26 Απριλίου 2015
Βρες τον, από την ομάδα La Nave.
Ένας θεατρικός μονόλογος, ένα κείμενο βαθύτατα "ελληνικό", σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη, την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο που επικοινωνούν και αγαπούν οι γυναίκες βασισμένο στο διήγημα από το βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου. Παίζει η Μαρία Κουμπάνη.

22 Απριλίου 2015
Οι ηλίθιοι, από την ομάδα Kράμα (ΚΕΘΕΑ MOSAIC)
Η θεατρική ομάδα Κράμα του ΚΕ.Θ.Ε.Α.– ΜΟSAIC (Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο), με αφγανό-ιρανό-λιθουανό-ελληνική σύσταση, παρουσιάζει τους Ηλίθιους του Νηλ Σάιμον , μια φαινομενικά ανάλαφρη κωμωδία που σατιρίζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής και ασκεί κριτική στις εξουσίες που βασίζονται στον φόβο.

18 και 19 Απριλίου 2015
Coupling, από την ομάδα It Takes Two.
Μια φρέσκια, νεανική και σατιρική ματιά επί σκηνής πάνω σε 7 διάσημα ζευγάρια (από την Κλυταιμνήστρα με τον Αγαμέμνονα …μέχρι την Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ!) που όλοι, λίγο –πολύ, γνωρίζουμε και θέλουμε να δούμε μέσα από την κλειδαρότρυπα στιγμές της ζωής τους…

20 και 23 Απριλίου 2015
Μαρία, όπως η Παναγιά, από την ομάδα Τέχνες.
Το μονόπρακτο του Γιάννη Σολδάτου για έναν καλόγερο-ζωγράφο που βρίσκεται καταδικασμένος για φόνο στο κελί μιας φυλακής. Σκότωσε πραγματικά ή έχει στο μυαλό του μια γυναίκα που της ζήτησε να ποζάρει για να ζωγραφίσει την Παναγία; Η απάντηση επί σκηνής…

19 και 27 Απριλίου 2015
Χ, από την ομάδα Atzsam.
Το κείμενο της Γεωργίας Χιόνη είναι μια αληθινή ιστορία για την ανάγκη της επικοινωνίας. Σε μια αποθήκη δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται για να επικοινωνήσουν μέσα από ερωτικά παιχνίδια εξουσίας και υποταγής. Όταν τα όρια ξεπεραστούν και οι ρόλοι αλλάξουν, οι άγνωστοι X θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν τα πρόσωπά τους …

24 Απριλίου 2015
Σαίξπηρ άπαντα... μπαμ-μπαμ, από το Θεατρικό Εργαστήρι της Χαράς.
Τα 11 μέλη του θεατρικού εργαστηρίου με τη διδασκαλία της Χαρούλας Σαμπατάκου παρουσιάζουν ένα θεατρικό "κολάζ", που περιλαμβάνει όλα (ή σχεδόν όλα) τα έργα του Σαίξπηρ.

30 Απριλίου 2015
Μωντ-άροντας τη ζωή, από το Θεατράκι της Χαράς.
Ένα παραμύθι για μεγάλους.
Σκηνοθεσία: Χαρούλα Σαμπατάκου, Ορθοφωνία: Θανάσης Καρλατήρας.

Θέατρο Τόπος Αλλού, (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8656004)
15 έως 30 Απριλίου 2015
Εισιτήρια: 10.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: