Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο Πορεία: περίοδος 2015-2016

Leave a Comment
Ο προγραμματισμός του θεάτρου Πορεία για τη θεατρική περίοδο 2015-2016 περιλαμβάνει δύο νέες παραγωγές και μια επανάληψη.

Συγκεκριμένα, με νέο κύκλο παραστάσεων και αλλαγές στη διανομή επιστρέφει η sold out "Μεγάλη χίμαιρα" του Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη παραμένει ενσαρκώνοντας τη νεαρή γαλλίδα Μαρίνα Μπαρέ και τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Ειρήνη Φαναριώτη, η Κατερίνα Τράμπα, η Βασιλική Παναγιώτογλου, η Καίτη Μανωλιδάκη και ο Δημήτρης Τάρλοου. (από 3 Οκτωβρίου 2015)

Από 26 Νοεμβρίου, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, θα παρουσιαστεί η "Μιράντα", μια παράσταση που βασίζεται στη σαιξπηρική "Τρικυμία" και στην ανάγνωσή της κατά τον Γιαν Κοτ, που αντλεί από την προσωπική του εμπειρία ως "υπηκόου" της Σοβιετικής Ένωσης και "χρησιμοποιεί" την "Τρικυμία" για να μιλήσει για την εξουσία και τις ατέρμονες, παράλογες μάχες για την κατάκτησή της. Σε μια εποχή απολυταρχίας ένα διαμέρισμα γίνεται η όαση, όπου συντηρείται η πνευματική αντίσταση κατά του καθεστώτος, κατά της εξουσίας.Την παράσταση σκηνοθετεί ο λιθουανός Οσκάρας Κορσουνόβας και παίζουν η Ιωάννα Παππά και ο Λαέρτης Μαλκότσης.

Τον Φεβρουάριου του 2016 θα παρουσιαστούν οι τσεχωφικές "Τρεις αδελφές", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Ένα έργο, το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας του έχει χαρακτηρίσει "κωμωδία" και τους χαρακτήρες του "μπουφόνους", καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα και κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από το χρόνο. Οι Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αιδίνη και Λένα Παπαληγούρα θα ενσαρκώσουν τις τρεις αδελφές. Μαζί τους οι: Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Μπίτος, Γιώργος Μπινιάρης, Πάρις Θωμόπουλος, Χάρης Τσιτσάκης, Μαριέττα Σγουρδαίου.

Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα, τηλ. 210 8210991)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: