Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Sweeney Todd, Ο αστικός μύθος του φονικού κουρέα

Leave a Comment
Ένας κουρέας που ζει δύο ζωές. Ένα παρελθόν που στερήθηκε άδοξα και ένα παρόν που δεν επέλεξε. Παιχνίδι της μοίρας, θα έλεγε κάποιος. Συχνά όμως η ανθρώπινη δολοπλοκία ξεπερνά κάθε είδους πεπρωμένο. Οι θύτες γίνονται θύματα και τα θύματα θύτες. Η ανθρώπινη φύση αλλοτριώνεται και ο βασιλιάς της τροφικής αλυσίδας του πολιτισμένου κόσμου μπαίνει στην μηχανή του κιμά και γίνεται βρώση για το ίδιο του το είδος.
Μέσα σε ένα περιβάλλον που η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν έχουν πλέον καμία αξία, το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έχει εγκλωβιστεί στον φόβο ή έχει εξοριστεί για πάντα, όταν όλα είναι δούναι και λαβείν και καταρρίπτεται ακόμα και το ταμπού του κανιβαλισμού, πώς είναι δυνατόν κάποιος να βγει κερδισμένος ή τουλάχιστον αλώβητος;

Πόσα μυστικά μπορεί να χωρέσει το υπόγειο ενός κουρείου;Του Sweeney Todd είναι ήδη γεμάτο και έχει αρχίσει να ξεχειλίζει.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Sweeney Todd, Ο αστικός μύθος του φονικού κουρέα", σε κείμενο Ντέπυς Ασληχανίδου και Έφης Σισμανίδου και σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Παρασκευάς
Στίχοι τραγουδιών: Ντέπυ Ασληχανίδου
Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια σκηνικών-γραφιστική επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Επιμέλεια κοστουμιών: Αποστόλης Καραγιάννης
Φωτισμός: Ανέστης Ατακτίδης.

Παίζουν: Ντέπυ Ασληχανίδου, Άρης Βέβης, Κωνσταντίνος Μελίδης, Άγγελος Ρούσσος, Έφη Σισμανίδου, Αργυρώ Τόλιου, Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 423925)
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00, από 29 Ιανουαρίου 2015
Εισιτήρια: 10, 8 (φοιτητικό, ανέργων), 6 (ομαδικό)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: