Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Η Άφιξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Leave a Comment
Πώς είναι να εγκαταλείπεις τα πάντα για να ταξιδέψεις μόνος σε μακρινές παράξενες χώρες, σε άγνωστους τόπους, όπου τίποτα δεν έχει, για σένα, όνομα; Πώς είναι να είσαι άγνωστος σε έναν άγνωστο τόπο;

Η "Άφιξη" είναι ένα παραμύθι για τη μετανάστευση σε έναν φανταστικό τόπο και χρόνο. Ένας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του. Έχοντας μαζί του μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, διασχίζει απέραντους ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, προκειμένου να χτίσει από την αρχή μια καινούργια ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του.
Βασισμένη στην ομώνυμη —χωρίς λόγια— εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου συγγραφέα Shaun Tan, η "Άφιξη" είναι μια οπτική και ηχητική αφήγηση που αποδίδει με τον πιο ευρηματικό τρόπο την εμπειρία του "ξένου", του "άγνωστου τόπου"...

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Η άφιξη", σε δραματουργία και σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου.

Η σκηνοθέτης και χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου προτείνει μια παράσταση που φέρνει μικρούς και μεγάλους αντιμέτωπους με όλες τις αλλαγές της ζωής, τις μικρές ή μεγαλύτερες "αφίξεις" στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε καθημερινά.
Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου, χορού, φωτογραφίας, βωβού κινηματογράφου, βίντεο, ήχων και μουσικής. Πέντε ερμηνευτές-αφηγητές χειρίζονται ζωντανά όλα τα σκηνικά μέσα προκειμένου να συνθέσουν την ιστορία της "Άφιξης", χρησιμοποιούν αντικείμενα που παράγουν άγνωστους ήχους φτιάχνοντας τον μουσικό κόσμο της παράστασης (σε σύλληψη Δημήτρη Καμαρωτού), και δημιουργούν επί σκηνής μια θεατρική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το παραμύθι και τη ζωή. Η "Άφιξη" είναι η ιστορία του κάθε μετανάστη, του κάθε πρόσφυγα, του κάθε εκτοπισμένου ανθρώπου, αλλά και φόρος τιμής προς όλους εκείνους που έχουν κάνει αυτό το ταξίδι.

Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Ηχητική δραματουργία-παραγωγή μουσικής και ήχων κατά τη διάρκεια της παράστασης: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Kenny MacLellan
Συνεργάτες σκηνογράφοι: Γιάννης Αρβανίτης, Όλγα Μπρούμα
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Δοσούλα
Προγραμματισμός και επεξεργασία βίντεο: Βασίλης Κουντούρης / studio 19
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Δρακουλαράκος
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Δούρου
Βοηθός παραγωγής: Τζέλλα Χριστοπούλου.

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κώστας Κορωναίος, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Αντιγόνη Φρυδά.

[Κατάλληλο για παιδιά 9+ και εφήβους]

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Μικρή Σκηνή (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)
12 έως 16 και 20 έως 22 Ιανουαρίου 2015 στις 11:00 και 13:15
Εισιτήρια: 18, 10 (μειωμένο), 5 (ανέργων)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: