Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Ανάσα / Μπέκετ

Leave a Comment
Faint light on stage. Rubbish. No Verticals. All scattered and lying.
Faint brief cry. Breath. Silence
 
Η Ανάσα είναι το πιο σύντομο έργο του Σάμουελ Μπέκετ (διαρκεί 25 δευτερόλεπτα), γραμμένο το 1969, ύστερα από προτροπή του λογοτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου Kenneth Tynan. O Tynan ζήτησε από τον Μπέκετ να γράψει ένα σύντομο σκετς με θέμα τον έρωτα, με σκοπό να το συμπεριλάβει στην πρωτοποριακή επιθεώρηση με τίτλο "Oh Calcutta!". O Mπέκετ απάντησε μ' ένα ντελίριο μινιμαλισμού, στέλνοντας την Ανάσα πάνω σε μια ταχυδρομική κάρτα.

Τα έργα του Σάμουελ Μπέκετ έχουν ως βασική θεματική εστίαση την ματαιότητα της ανθρώπινης δράσης και την αποτυχία των ανθρώπων να επικοινωνήσουν αληθινά μεταξύ τους. Αν ο ρεαλισμός ενδιαφέρεται να κάνει το θέατρο να μοιάζει με την πραγματικότητα, το θέατρο του Μπέκετ υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα αυτή (όπως και το θέατρο) δεν είναι τίποτε άλλο από ένα βασίλειο που κατασκευάζονται έννοιες, δηλαδή μια "κατασκευή".

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ανάσα" του Σάμουελ Μπέκετ, σε σύλληψη και δημιουργία Τριαντάφυλλου Μποσταντζή. 

Eικαστική ενσάρκωση: Ιωάννα Λιούτσια
Εκτέλεση: Svoradov Theatre Group.

Black Box (Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 829254)
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015
[Η παράσταση παρουσιάζεται επαναληπτικά (ανά 15 λεπτά) 
Πρώτη παράσταση στις 20:00–Τελευταία παράσταση στις 23:00. 
Συνολικά θα δοθούν 13 παραστάσεις. Oι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν με ένα εισιτήριο (αξίας 2 ευρώ) όσες παραστάσεις επιθυμούν. Μεταξύ των παραστάσεων θα μπορούν να περιδιαβαίνουν τον εικαστικό χώρο του έργου]


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: