Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Addio del passato

Leave a Comment
Μία μάνα και μία κόρη συναντιούνται στο πατρικό σπίτι για να εκτελέσουν μια οικογενειακή ιεροτελεστία: το παραδοσιακό κέικ της Τετάρτης. Μέσα στα σκεύη και τα υλικά της κουζίνας θα ανακατέψουν και τις μνήμες της κοινής τους ζωής, ανασύροντας μυρωδιές, ήχους, στιγμές και εν τέλει συναισθήματα. Το ταξίδι αυτό θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα ξεχασμένο τραύμα που έχει μείνει ανοιχτό. Ηρθε η ώρα ν'ακουστεί ή θα μείνει σιωπηλό για πάντα;

Μέσα σ' ένα κλίμα γκροτέσκας τρέλας, κλεισμένες στην κουζίνα ενός σύγχρονου αθηναϊκού σπιτιού, φτιάχνουν το πατροπαράδοτο κέικ με λεμόνι τραγουδώντας τις αγαπημένες τους άριες από όπερες. Συγχρόνως, με την ίδια ανάλαφρη διάθεση, κατασπαράζουν άγρια η μία την άλλη, φέρνοντας στο φως "εκείνο" το μυστικό που έκρυβαν σ' όλη τη ζωή τους. Η καθεμιά από τη μεριά της βιώνει και αναπαριστά διαφορετικές εκδοχές της αλήθειας, κάνοντας έτσι ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέχρι να κερδηθεί επιτέλους η καθαρτήρια συμφιλίωση.

Oι άντρες; Απόντες, αν και έχουν αφήσει το στίγμα τους. Πίσω από το οικογενειακό τραύμα κρύβεται η παρουσία ενός άντρα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και για τις δύο γυναίκες. Σαν σκιές κινούνται στο πλάι του άλλες δύο αντρικές φιγούρες: ο σύζυγος της μάνας και ο πρώην σύζυγος της κόρης.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Addio del passato" της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Το "Addio del passato", που διαδραματίζεται ουσιαστικά στον χώρο της μνήμης, είναι ένα έργο για τις σχέσεις βιασμού μέσα στην οικογένεια, για μυστικά και τραύματα, για ανομολόγητες πράξεις, σκληρές αντιπαραθέσεις και ματαιωμένες φιλοδοξίες. Κυρίως όμως είναι ένα έργο για την πολυπόθητη συμφιλίωση ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη.

Σκηνικά: Θάλεια Ιστικοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη
Μουσική διδασκαλία: Μάριος Σαραντίδης
Διδασκαλία βιολιού:Γεωργία Τσολάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Βουρλιώτης.

Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Χρύσα Παπά.
Μουσικός επί σκηνής: Κόνυ Ζήκου.

Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2, Αθήνα, τηλ. 210 8831068)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 2 Φεβρουαρίου 2015.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: