Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του Κόσμου Vol. 3

Leave a Comment
ΛΟΝΔΙΝΟ
"Fireworks" της Dalia Taha, σε σκηνοθεσία Richard Twyman.

Ένα έργο που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο θρυμματίζει ο πόλεμος την παιδική ηλικία. Ο εντεκάχρονος παλαιστίνιος Lubna και ο δωδεκάχρονος συμπατριώτης του Khalil παίζουν στο έρημο κλιμακοστάσιο μιας πολυκατοικίας. Καθώς η μάχη στους δρόμους εντείνεται, ο φόβος και η ανασφάλεια τους, εκδηλώνεται μέσα από ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι. Αποφασίζουν να τρέξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις για έναν γύρο του τετραγώνου. Ο πρώτος που θα επιστρέψει στην είσοδο, δίχως να τον έχει πετύχει σφαίρα θα είναι είναι ο νικητής!
Royal Court Theatre-Jerwood Theatre Upstairs, από 19 Φεβρουαρίου 2015.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
"Ο άνθρωπος ελέφαντας" του Bernard Pomerance, σε σκηνοθεσία Scott Ellis.
Το έργο βασίζεται στην πραγματική ιστορία ζωής του Joseph Merrick, ενός ανθρώπου που έγινε σταρ κάνοντας freak-show σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο, κατά τη διαρκεια του 19ου αιώνα. Όταν ένας διάσημος γιατρός της εποχής αναλαμβάνει τη φροντίδα του Merrick μένει έκπληκτος από την λαμπρή ευφυία του και την ακλόνητη πίστη του. Πολύ σύντομα η υψηλή κοινωνία της βικτωριανής εποχής θα εκφράσει τον θαυμασμό της για τον Merrick. Μια νέα ζωή "ανοίγεται" μπροστά στον άνδρα και η "κανονικότητα" δίνει τη θέση της στην "πολυπλοκότητα"... Πρωταγωνιστούν ο Bradley Cooper και η Patricia Clarkson.
Booth Theatre, έως 21 Φεβρουαρίου 2015.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
"Ριχάρδος ο Γ", του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάγιερ. 
Ένα από τα πρώιμα έργα του Σαίξπηρ, που πρωτοπαρουσίαστηκε γύρω στο 1593. Η γοητεία του ομώνυμου χαρακτήρα έγκειται πρωτίστως στον αχαλίνωτο αμοραλισμό του. Ο Ριχάρδος είναι ο πρώτος απο μια σειρά σαιξπηρικών "κακοποιών" (Ιάγος στον "Οθέλλο", Έντμοντ στον "Βασιλιά Ληρ", Λαίδη στον "Μάκβεθ") που μοιάζει να έχει λάβει μια "μακιαβελική" εκπαίδευση στην πρακτική της ανήθικης πράξης. Το έργο σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ελίτ που σπαράσσεται από εσωτερικές διαμάχες, μέσα από τις οποίες αναδύεται ένας διεστραμμένος δικτάτορας. Ο Οστερμάγιερ συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Marius von Mayenburg στη μετάφραση και διασκευή και με τον Jan Pappelbum, που επιμελείται τον σκηνικό χώρο. Στο ρόλο του Ριχάρδου ο Lars Eidinger.
Schaubuhne, από 7 Φεβρουαρίου 2015.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
"Impromptus", σε χορογραφία και σκηνοθεσία Sasha Waltz.
Το 1824, ο Franz Schubert γράφει στο ημερολόγιο του: "Κανείς δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τον πόνο τον άλλων, ούτε να συμμεριστεί τη χαρά τους. Εξακολουθούμε όμως να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και να δουλεύουμε μαζί".
Η χορογράφος Sasha Waltz επιλέγει για πρώτη φορά τέσσερα κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου του Schubert και δημιουργεί τη χορευτική σύνθεση "Impromptus".
Théâtre National, 12, 13, 14 Φεβρουαρίου 2015.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: