Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τερματικός σταθμός

Leave a Comment
"Θαρρώ πως ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα να τα συζητάμε.
Και καμιά φορά ένας ξένος είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για κάτι τέτοιο, δε βρίσκετε;".
Βρισκόμαστε σ’ ένα βαγόνι τρένου. Τέσσερις επιβάτες. Τέσσερις συναντήσεις στο ίδιο βαγόνι, στην ίδια θέση, στην ίδια διαδρομή. Ένας παράξενος επιβάτης ξεκινά την κουβέντα, στήνοντας ένα παιχνίδι με τον καθένα ξεχωριστά. Τους ωθεί να του εκμυστηρευτούν κάτι απ' τη ζωή τους.
Είμαστε επιβάτες που κατεβαίνουν διαρκώς σε λάθος σταθμό και κάθε φορά μας φαίνεται ευκολότερο να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή με βάση αυτό το σφάλμα, παρά να περιμένουμε το επόμενο τρένο. Ως την επόμενη φορά που θα αποδειχθούμε το ίδιο απρόσεχτοι. Τέτοιοι είμαστε. Γι’ αυτό οι σιδηροδρομικές εταιρίες έφτιαξαν τους τερματικούς σταθμούς. Για να μας απαλλάξουν από το αδιάκοπο πήγαινε-έλα.

"Κανείς τους. Ούτε ένας. Αν υπήρχε έστω και ένας τόσα χρόνια θα τον είχα συναντήσει. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να καταλαβαίνει. Που να μην πηγαίνει πουθενά, που να μην έρχεται από πουθενά, να αναγνωρίζει τέλος πάντων τη σημασία τούτης της διαδρομής. Να εκτιμά κάποιον που ζει εδώ".

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τερματικός σταθμός" του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη, σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση.

Ένα έργο για τη χαμένη αίσθηση τη ζωής, την απουσία της διερώτησης και τη βαθιά απώλεια των διαδρομών μας, από τον Κωνσταντίνο Δ. Τζαμιώτη, υποψήφιο συγγραφέα για το βραβείο μυθιστορήματος στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας.

Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Πέτρος Μάλαμας
Επιμέλεια κίνησης: Πωλίνα Κρεμαστά
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σπυριδούλα Βάνα
Βοηθός σκηνογράφου: Ιωάννα Λισγάρα
Φωτογραφίες: Άννα Ταγκάλου

Παίζουν: Παναγιώτης Ξενάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Διονυσία Σακελλαρίου, Στέλιος Πατσιάς.

Θέατρο 104, (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020)
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15, από 28 Ιανουαρίου 2015
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: