Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ισιδώρα Ντάνκαν, η ξυπόλητη χορεύτρια

Leave a Comment
Η Ισιδώρα Ντάνκαν γνωστή και σαν "ξυπόλητη χορεύτρια" θεωρείται από πολλούς σαν η μητέρα του σύγχρονου χορού. Η Ντάνκαν πρότεινε την επιστροφή στην αρχαία ελληνική χορογραφία.
Παρά τις τραγωδίες που έπληξαν την ζωή της, στάθηκε στα πόδια της,
αφού γι’ αυτήν η τέχνη ήταν ακόμη και πάνω από τη ζωή. Όπως έλεγε ο Μπουρντέλ "…η Ισιδώρα είναι ένα κομμάτι μάρμαρο που πάλλεται από αιωνιότητα. Πάλλεται μεταξύ της τέχνης και του έρωτα".

Έρωτας, Τέχνη, Ζωή.
Ένα τρίπτυχο που απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί αιώνια την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο.Πώς να τα διαχωρίσει κανείς; Αφού η Τέχνη είναι Έρωτας. Κι ο Έρωτας θαυμαστής της Τέχνης. Αφού η Ζωή είναι Τέχνη. Και η Τέχνη εμπνέεται από τη Ζωή.

Ισιδώρα Ντάνκαν…
Η ζωή την τιμώρησε. Ο έρωτας την απογοήτευσε. Ο θάνατος την διεκδίκησε, αλλά η τέχνη την δικαίωσε.


Τώρα στη θεατρική σκηνή
Η ζωή μου-Ισιδώρα Ντάνκαν, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη.



Το έργο καταγράφει την πορεία της Ισιδώρας Ντάνκαν από τα παιδικά της χρόνια στην Αμερική, την περιοδεία της στην Ευρώπη (και Ελλάδα), μέχρι την αναχώρησή της στην Ρωσία. Επίσης, καταγράφονται οι πιο σημαντικοί έρωτες, οι τραγωδίες της αλλά και οι τεράστιες επιτυχίες της ζωής της.


Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα
Σκηνικά-Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης
Graphic Art: Γιάννης Χρυσάνθου
Υπεύθυνος παραγωγής: Σπύρος Φιλιππόπουλος.

Την Ισιδώρα Ντάνκαν ερμηνεύει η Ιωάννα Δελάκου.
Στο πιάνο ο Γιούρι Στούπελ. 

Στο Θέατρο Αργώ, (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5201684-5)
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Εισιτήρια: 10, 7 (φοιτητικό, ανέργων)


*** 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η ζωή μου-Ισιδώρα Ντάνκαν", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 21:30, στο Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο.
Για συμμετοχή στον διαγωνισμό, κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/Skinovasies, κοινοποίηση της ανάρτησης και γράφετε το ονοματεπώνυμο σας στα σχόλια.
Η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: