Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Άγριος σπόρος

Leave a Comment
Ένας πατέρας με την κόρη του, μία παραλία, ένα μυστήριο το οποίο ψάχνει τη λύση του. Κατηγορίες, μία εξαφάνιση και ένας ενδεχόμενος φόνος υπό διερεύνηση. Μία αυθαίρετη καντίνα τοποθετημένη σε μία απόμερη επαρχιακή παραλία, συρτάρια γεμάτα απλήρωτους λογαριασμούς, κλήσεις και χρέη.
Ένας πατέρας ο οποίος προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην Ελληνική πραγματικότητα του 2013 και να επιβιώσει μαζί με τη νεαρή κόρη του. Ο φόβος, οι υποψίες και οι προκαταλήψεις μέσα από μισές αλήθειες και θολές δικαιολογίες.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Άγριος σπόρος του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ο συγγραφέας Γιάννης Τσίρος, μετά τα Αξύριστα πηγούνια και τα Μάτια τέσσερα, επιστρέφει με νέο θεατρικό κείμενο. Ο ίδιος αναφέρει: "Με μισές αλήθειες οι λαοί καλλιεργούν και θρέφουν τις εθνικές τους προκαταλήψεις. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον εθνικής αυταρέσκειας, οι εθνικές προκαταλήψεις, απαλλαγμένες από ατομική συνείδηση και συναισθήματα, αποκτούν τη σκληρότητα ενός λαϊκού κατηγόρου. Κανένα ελαφρυντικό δεν γίνεται δεκτό. Έτσι η απλούστευση των κατηγοριών αποκτά μια ιδιαίτερη τεχνική, και η γενίκευση γενικεύεται ως κανόνας. Φταίχτες είναι οι άλλοι.

Από αντίδραση λοιπόν στις κατηγορίες αυτών των προκαταλήψεων, ίσως προκατειλημμένος κι εγώ, τοποθετώ συνειδητά τα πρόσωπα του έργου μου σ’ ένα οριακό μεταίχμιο ελληνικής παρακμής. Σ’ ένα επαρχιακό τοπίο, όπου η αγωνία της επιβίωσης προηγείται από την εφαρμογή των οικονομικών διατάξεων, και η ανυποταξία στους νόμους γίνεται καθημερινή άσκηση επιβίωσης. Σ’ αυτό το τοπίο οι κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται. Η απολογία τους είναι πάντα αδύναμη, γιατί το κατηγορητήριο βασίζεται πάντα σε μισές αλήθειες. Αλλά όταν η μισή αλήθεια συμπληρώνεται από προκατάληψη είναι αρκετή για καταδίκη".


Σκηνικά–κοστούμια: Πάρις Μέξις
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Οργάνωση Παραγωγής: Χουάνχο Κορράλες
Φωτογραφίες, δημιουργικό αφίσας & γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Ψαθάς
Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Αϊναροζίδου
Βοηθός Σκηνοθεσίας & Παραγωγής: Πένυ Μιχαηλίδου
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Εύα Μανωλαράκη
Παραγωγή: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χουάνχο Κορράλες.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κίμων Κουρής, Μυρσίνη Χρυσοχοίδου.

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον, (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 262051)
Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Εισιτήρια: 17 (Παρασκευή-Κυριακή), 14 (Τετάρτη, Πέμπτη), 12 (φοιτητικό), 17 (άνεργοι-2 άτομα ένα εισιτήριο)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: