Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Χριστούγεννα με τον Καραγκιόζη

Leave a Comment
Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να περιπλανηθεί από την Ανατολή έως τη Δύση και, με τη βοήθεια ενός μελωδικού πλάσματος, της Αγάπης, να μεταφέρει το μήνυμα του Μεγάλου Άρχοντα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις μέρες των Χριστουγέννων.
Ο Καραγκιόζης με συνταξιδιώτες τους γνωστούς χάρτινους φίλους του, θα επιβιβαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Καράβι, που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν τη σημαντική αποστολή, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Μέσα από κινδύνους, περιπέτειες αλλά και ξεκαρδιστικά επεισόδια, οι ήρωές μας θα περιπλανηθούν στις πόλεις και στα νησιά της Ελλάδας και θα γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων.
 
Τώρα στη θεατρική σκηνή
Ο Καραγκιόζης καπετάνιος, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά.

Ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.
Ο Ηλίας Καρελλάς συμπράττει με τους Burger Project και την Αρετή Κετιμέ, σε μια παράσταση που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη μουσική.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282000)
21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2013 στις 17:00
Εισιτήρια: 15, 10 (φοιτητικά, παιδικά)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: