Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Το τρένο των νεφών

Leave a Comment

Λένε πως είναι ένα τρένο-φάντασμα, που, αφού φύγει από το σταθμό, βγαίνει από τις ράγες του, χώνεται στα νέφη και χάνεται. Ότι ταξιδεύει ακυβέρνητο και πως όταν φτάσει στο τέρμα του, που είναι και το τέλος του κόσμου, οι επιβάτες έχουν χάσει τα νιάτα τους.
Ο Κανένας όμως, αν και ήταν μόνο δέκα χρονών, δεν τα πίστευε αυτά και ανέβηκε στο τρένο με τη μικρή Ρεβέκα, αναζητώντας τον άγνωστο πατέρα του. Στο τρένο των νεφών θα συναντήσει χρυσοθήρες και Ινδιάνους που λένε θαυμαστές ιστορίες, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν και τον Ωνάση, δωσίλογους κι εγκληματίες πολέμου, τον στρατηγό Μπολίβαρ και τον Τσε Γκεβάρα, αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σ' εφτά πόλεις. Μια οδύσσεια του Κανένα ή του Καθένα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Το τρένο των νεφών της Ευγενίας Φακίνου, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Η συγγραφέας εμπνέεται από το "Τρένο των Νεφών", ένα υπαρκτό τρένο —από τα ελάχιστα στον κόσμο— που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Ανδεων.
Το έργο, επηρεασμένο από την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση και μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρο και διαχρονικό στη διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου για εξατομίκευση και ταυτότητα.
Οι θεατές ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον ήρωα της Φακίνου, τον Κανένα, που ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα. Μοιράζονται μαζί του όλες τις εμπειρίες της ζωής από τη γέννηση ως την πλήρη ενηλικίωσή του, καθώς από βαγόνι σε βαγόνι μεγαλώνει κατά δέκα χρόνια.

Θεατρική διασκευή: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου 
Σκηνογράφος, spatial designer: Λέλα Ράμογλου
Εικαστικοί: Βασίλης Παφίλης, Πένυ Κορρέ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Κοστούμια: Duygu Ozturk
Χορογραφίες: Mαρίζα Βινιεράτου
Φωτισμοί: Χρύσα Δαδίτσου
Μάσκες: Δανάη Κουρέτα

Παίζουν: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini - Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.

Στο Τρένο στο Ρουφ, (Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ, Αθήνα, τηλ. 210 5298922)
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00, Σάββατο και απογευματινή, στις 19:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 17, 12 (μειωμένο και κάθε Τετάρτη)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: