Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Βαβέλ' από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα

Leave a Comment
"Βαβέλ", σε σύλληψη και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.(27-5-2018)

Στη "Βαβέλ" του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Χοροθεάτρου Οκτάνα οι άνθρωποι έχουν λύσει όλες τους τις απορίες γύρω από τον κόσμο. 

Ο πύργος της Βαβέλ έχει πέσει, η πόλη έχει καταστραφεί και κάθε έννοια "ύψους" έχει χαθεί. Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν και πάλι τον εαυτό τους, να ανακτήσουν την επαφή με το σώμα τους, να αναπτύξουν επικοινωνία μεταξύ τους, να ξαναχτίσουν το περιβάλλον τους, να ξανακερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Καθώς βιώνουν το "μετά" της εκπλήρωσης κάθε ανάγκης και κάθε επιθυμίας τους, μη έχοντας κάτι άλλο για να επιδιώξουν, καταλήγουν να ζουν ξέφρενα, δεν διστάζουν να προσανατολιστούν στις εσχατιές της ηδονής, νιώθουν παντοδύναμοι, και τελικά θέλουν να γίνουν ο Θεός. Και αρχίζουν να ξαναχτίζουν τον πύργο, ακόμη κι αν δεν ελπίζουν σε διαφορετική έκβαση.

Η ιδέα ότι οι θνητοί είμαστε θεοί είναι περισσότερο κοντά μας σήμερα από ποτέ, αφού τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας έχουν δώσει απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματά της και λύσεις σε φαινόμενα "ανεξήγητα" από καταβολής κόσμου.

Αντηχώντας μακρινά τον βιβλικό μύθο για τον Πύργο της Βαβέλ και χωρίς καμία προσπάθεια εξιστόρησής του, ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την Ομάδα Οκτάνα θα μιλήσουν για τον θρίαμβο, την ύβρη, την τιμωρία, την καταστροφή, την αυτογνωσία.

"Βαβέλ", σε σύλληψη και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Δραματουργός: Έρι Κύργια
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη
Βοηθός σκηνοθέτη-οργάνωση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Artwork αφίσας: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Ερμηνεία-δημιουργική συνεργασία στη χορογραφία: Μιχάλης Κριεμπάρδης, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Γιάννης Μίχος, Χρήστος Στρινόπουλος.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)
Τρίτη 29, Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Μαΐου και Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (φοιτητικό, νεανικό, πολυτέκνων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών), 10€ (ανέργων, ομαδικό)
[Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών]


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: