Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβάλ Αθηνών 2018: 'Το κυνήγι της ευτυχίας' από το Nature Theater of Oklahoma - EnKnapGroup

Leave a Comment
"Το κυνήγι της ευτυχίας", από το Nature Theater of Oklahoma - EnKnapGroup, σε κείμενο και σκηνοθεσία Pavol Liska και Kelly Copper. (15-5-2018)

Μέσα σε ένα σαλούν, ένα μεξικανός μπάρμαν, ένας αυστριακός πωλητής, η αναπαράσταση μιας "ειρηνευτικής επέμβασης" στη Βαγδάτη,ένα μαγικό φίλτρο και χαρούμενοι όσο και ανατριχιαστικοί καουμπόικοι χοροί συνθέτουν ένα θεοπάλαβο σύμπαν, μια παρωδία των αμερικανικών κλισέ και των σπαγγέτι γουέστερν. 

Το ιδρυτικό έγγραφο του Αμερικανικού κράτους, η περίφημη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ορίζει την "επιδίωξη της ευτυχίας" ως ένα από τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου, το οποίο οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να προασπίζουν. Τι ορίζουμε όμως ως ευτυχία; Σε ποιες σκοτεινές περιοχές την κυνηγά ο καθένας μας; Σε ποια μακρινά σύνορα θα περιπλανηθούμε για την ανακαλύψουμε; Μήπως η αναζήτησή της θα καταλήξει σε ένα ανίερο χολυγουντιανό μπλοκμπάστερ;

"Το κυνήγι της ευτυχίας", από το Nature Theater of Oklahoma - EnKnapGroup, σε κείμενο και σκηνοθεσία Pavol Liska και Kelly Copper.

Οι Pavol Liska και Kelly Copper, ιδρυτές της βραβευμένης με Όμπι ομάδας Nature Theater of Oklahoma, πραγματεύονται τον μύθο και την παρακαταθήκη του αμερικανικού ονείρου. Το νεοϋορκέζικο Nature Theater of Oklahoma, που δανείζεται το όνομά του από το μυθιστόρημα "Αμερική" του Κάφκα, συνεργάζεται με έξι χορευτές της διεθνώς αναγνωρισμένης σλοβενικής ομάδας EnKnapGroup και δημιουργεί ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για τον βίαιο δυτικό επεκτατισμό.

Φωτισμοί: Luka Curk
Κοστούμια: Katarina Škaper
Κοστούμια από: Atelje d.o.o.
Βοηθός σκηνοθέτη EnKnapGroup: Nohemi Barriuso
Σκηνική διεύθυνση: Luka Curk
Τεχνική διεύθυνση: Španski Borci - Τεχνική ομάδα EN-KNAP
Φωτογραφία-βίντεο: Andrej Lamut
Εκτέλεση παραγωγής: Karmen Keržar
Δημόσιες σχέσεις-επιμέλεια: Nina Smerkol
Διεύθυνση Španski Borci Cultural Centre, EN-KNAP Productions
Διεύθυνση παραγωγής: Marjeta Lavrič
Διευθυντής EN-KNAP Productions και καλλιτεχνικός διευθυντής Španski Borci Cultural Centre: Iztok Kovač
Παραγωγή: EN-KNAP Productions

Ερμηνεύουν: Luke Thomas Dunne (Ηνωμένο Βασίλειο), Ida Hellsten (Σουηδία), Bence Mezei (Ουγγαρία), Lada Petrovski Ternovšek (Κροατία), Jeffrey Schoenaers (Βέλγιο), Ana Štefanec Knez (Σλοβενία)

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιουμπλιάνα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2018
Πειραιώς 260 - Χώρος Η
Παρασκευή 1 και Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 21:00, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 20:00
Εισιτήρια: 25€ (Α' Ζώνη), 20€ (Β' Ζώνη), 15€ (Β' Ζώνη μειωμένο)
Διάρκεια παράστασης: 115 λεπτά.Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: