Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Η επίκληση της γοητείας': Ο Γιάννης Μαυριτσάκης συναντά τη Ρούλα Πατεράκη

Leave a Comment
"Η επίκληση της γοητείας" του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.(20-5-2018)

Η επίκληση της γοητείας. Πέντε επεισόδια. Επεισόδιο πρώτο. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέσα στην αβεβαιότητα ενός τοπίου. 

Επεισόδιο δεύτερο. Ένας άνδρας και ένα κορίτσι, μέσα σ’ ένα φασματικό λεωφορείο. Επεισόδιο τρίτο. Ένας σκύλος και ένα ιπτάμενο θηρίο, μέσα στην αρένα. Επεισόδιο τέταρτο. Ένας άνδρας και ένας άλλος άνδρας, μέσα στο όριο της ακραίας εκπαίδευσης. Τελευταίο επεισόδιο. Ένα κορίτσι, μέσα στον καθρέφτη.

"Η επίκληση της γοητείας" του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.

Η Ρούλα Πατεράκη σημειώνει: "Η αισθητική του θεατρικού έργου του Γιάννη Μαυριτσάκη αναδεικνύεται από τον ηθικό κώδικά που διέπει τόσο την ιστορία όσο και τα πρόσωπα-χαρακτήρες του έργου. Παράδοξο και ιδιαιτέρως θαυμαστό είναι ότι αυτός ο ηθικός κώδικας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θρίλερ και μυστηρίου η οποία συνήθως απουσιάζει από έργα ηθικής. Το Κακό και το Καλό. Σε μια εποχή σαν τη δική μας η γοητεία του κακού διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλό δεν απουσιάζει. Αλλά σε αυτή τη μάχη -που κατά μία έννοια θυμίζει τη σύγκρουση του Φάουστ με τον Μεφιστοφελή- η όψη του καλού είναι χλωμή και άρρωστη, το δε σώμα του ασθενικό και άνευρο. Αντίθετα, οι άγγελοι του κακού, κυρίως άντρες, συγκεντρώνουν τις σπουδαιότερες αρετές της γνώσης, της σοφίας, της ομορφιάς και της επάρκειας. Τα επιχειρήματά τους, παρότι εγκληματικά και αξιοκατάκριτα, δεν παύουν να είναι ανατρεπτικά και επαναστατικά.

Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Δρακουλαράκος, Ρούλα Πατεράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευανθία Κουρμούλη
Βοηθοί σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Ρίτα Λυτού
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Ταμιωλάκης

Παίζουν: Ανδρέας Αντωνιάδης, Σπύρος Βάρελης, Αλέξης Διαμαντής, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Ζορμπά, Ευανθία Κουρμούλη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Νίκος Μαυράκης, Κώστας Σερίφης, Τσιμάρας Τζανάτος
Το παιδί: Μαρίνα Σαΐνη
Μικρό σύνολο πνευστών: Πόλυ Θάνου, Θάνος Χατζόπουλος.

Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3474312)
Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου, Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 21:15
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: