Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Συνέντευξη: Η Δήμητρα Καστέλλου για την παράσταση 'Broadway Nights Reloaded'

Leave a Comment
Broadway Nights Reloaded στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
(26-1-2017)

Η Dominus Productions παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα "Broadway Nights Reloaded", σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δήμητρας Καστέλλου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μετά από τέσσερις sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι 72 performers επιστρέφουν στον "τόπο του εγκλήματος". Η ομάδα musical K’s Blink, το μουσικό συγκρότημα The Gang, η σοπράνο Δήμητρα Αντωνακούδη και η special guest Κωνσταντίνα Καστέλλου συμπράττουν και πρωτοπορούν επί σκηνής, παρουσιάζοντας μία βραδιά αφιερωμένη στο musical theatre!

Συνομιλία της Δήμητρας Καστέλλου με την Αδαμαντία Ξηρίδου.

─Το μιούζικαλ φαίνεται να είναι το αγαπημένο σας είδος. Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα έργα από το ρεπερτόριο αυτό και πιο συγκεκριμένα τα αποσπάσματα που θα παρουσιάσετε στην παράσταση "Broadway Nights Reloaded";

Το μιούζικαλ είναι ένα είδος θεάτρου που περιλαμβάνει το τρίπτυχο των τεχνών: μουσική, υποκριτική, χορός. Αυτό από μόνο του αποτελεί για μένα τη μεγαλύτερη πρόκληση και το δέλεαρ για να έρθω σε επαφή με το συγκεκριμένο είδος να εντρυφήσω μέσα σ αυτό και να αποδώσω μέσα από την προσωπική μου ματιά μια νέα φόρμα και δομή. Η παράσταση "Broadway Nights Reloaded" είναι ένα musical collage εμπνευσμένο από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών. H επιλογή των συγκεκριμένων αποσπασμάτων πηγάζει από την γοητεία που έχει ασκήσει πάνω μου το εκάστοτε μιούζικαλ είτε προέρχεται από παρελθοντικές και παιδικές προσλαμβάνουσες είτε από πιο πρόσφατες. 

─Η ομάδα Κ΄Βlink πώς δημιουργήθηκε και σαν ιδρυτικό μέλος της που είστε, ποιο είναι το όραμά σας και τα σχέδιά σας για την ομάδα;

Η ομάδα μιούζικαλ K's Blink δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και μια σειρά ακροάσεων που διεξήχθησαν παράλληλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από 65 performers, οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Τα σχέδια της ομάδας είναι μεγαλεπήβολα και δυστυχώς άνισα με τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Η ομάδα δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Χωρίς καμία χρηματική επιδότηση, είτε κρατική είτε ιδιωτική. Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε είναι ασύλληπτο αν αναλογιστεί κανείς τις παραστάσεις και τις συνεργασίες που έχει ήδη στο ενεργητικό της η ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά κάνοντας πολύωρες και δύσκολες πρόβες και με προσωπικό κόπο, αγώνα και μεράκι πορευόμαστε και συντηρούμαστε εδώ και δύο χρόνια.

─Oι performers της ομάδας Κ΄Βlink προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις αξιοποιώντας τις αρετές του μιούζικαλ. Πρόκειται για ένα "θέαμα" πιο εξελιγμένο ή πιο κοντά, θα λέγαμε, στη σύγχρονη έννοια της παράστασης από τον τρόπο που το προσέγγισαν οι πρώτοι ερμηνευτές των έργων;

Ως σκηνοθέτης και χορογράφος της ομάδας σαφώς και εμπνέομαι και επηρεάζομαι από το πρωτογενές υλικό αλλά ποτέ δεν ακολουθώ ρεπερτοριακά τα πρωτότοκα κινησιολογικά μοτίβα του εκάστοτε μιούζικαλ. Θα ήταν και βαρετό άλλωστε. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι μια συρραφή από 15 μιούζικαλ αποσπάσματα. Δεν είναι ένα ενιαίο έργο. Το κοινό μεταφέρεται και συντονίζεται μέσα σε 70 λεπτά σε 15 διαφορετικές συχνότητες. Έχει 4 λεπτά να συνειδητοποιήσει τον εκάστοτε χωροχρόνο στον οποίο εντάσσεται και με το που προσγειωθεί και συνηθίσει στην πρώτη του συνθήκη, πρέπει να προσδεθεί για να απογειωθεί για την επόμενη. Αυτή είναι και η μαγεία του συγκεκριμένου πρότζεκτ. 

─Στους θεατές που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το μιούζικαλ τι ιδιαίτερο προσφέρει το "Broadway Nights Reloaded" για να αφήσουν τους όποιους ενδοιασμούς και να έρθουν στην παράσταση;


Αυτή η ερώτηση νομίζω ότι μόλις απαντήθηκε... Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για το χρόνο και το βήμα που μου χαρίσατε και να προσκαλέσω όλο το κοινό της Θεσσαλονίκης να έρθει να απολαύσει την παράσταση μας! 4 Φεβρουάριου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Εισιτήρια υπάρχουν μόνο για την απογευματινή μας παράσταση, στις 18:00 το απόγευμα! Σας ευχαριστώ πολύ!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

"Broadway Nights Reloaded", σε χορογραφία και σκηνοθεσία Δήμητρας Καστέλλου.

Φωτισμοί-επιμέλεια κοστουμιών: Δήμητρα Καστέλλου
Μουσική Διδασκαλία: Δήμητρα Αθανασάτου
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Τσακυρίδης

Συμμετέχουν: Ομάδα Musical K’s Blink, Μουσικό Συγκρότημα The Gang
Solist: Δήμητρα Αντωνακούδη
Special Guest: Κωνσταντίνα Καστέλλου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00 και 21:00
Εισιτήρια: 14€ (πλατεία), 12€ (θεωρεία), 12€ (φοιτητικό)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: