Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'The Nina Variations': 43 διαφορετικές συναντήσεις της Νίνας και του Τρέπλιεφ

Leave a Comment
The Nina Variations του Steven Dietz, σε σκηνοθεσία Νίκου Πασχίδη(12-1-2017)

"Το καταφύγιο του ηττημένου είναι η αισθητική χρησιμοποίηση της ήττας, η εκδίκηση της φαντασίας"
Οκτάβιο Παζ ~ Οδοιπορικό

Σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του "Γλάρου" σε μία παράσταση. Το έργο του Steven Dietz "The Nina Variations" εμφανίζει τους δυο πρωταγωνιστές του "Γλάρου", τον Τρέπλιεφ και τη Νίνα, να συναντιούνται ξανά και ξανά, αντιτάσσοντας το ζωντανό ζωηρό τους πνεύμα και τα καταπιεσμένα αναδυόμενα πάθη τους σε έναν γύρο ερωτικής φρενίτιδας. Τολμούν να πουν όσα δεν ειπώνονται στην αρχική σκηνή του κλασικού έργου του Τσέχωφ, αφήνοντας για το τέλος μια μικρή ελπίδα ότι θα βρουν, θα καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Μία νέα ιστορία που πιάνει το νήμα από εκείνο το σημείο που η τελευταία σκηνή του "Γλάρου" μας αφήνει, μια ιστορία ενός ζευγαριού στην προσπάθειά τους να βρουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας.

Η ήττα που έχουν υποστεί οι ήρωες του Τσέχωφ σε όλη τη διαδρομή πριν την τελευταία συνάντησή τους είναι η κινητήριος δύναμη τους. Η ανάγκη προσδιορισμού μέσα από τη δουλειά τους, την τέχνη, τον Άλλον, αλλά και επαναπροσδιορισμού της πραγματικότητας Η εύρεση ενός νέου τρόπου. Μιας νέας φόρμας. Μιας νέας αρχής. Αλλά τί είναι και πώς επιτυγχάνεται αυτό, όταν είσαι το δημιούργημα μιας κοινωνίας σε πτώση; Υπάρχει όντως κάτι καινούργιο, αδημιούργητο ή πρέπει να αρκεστούμε στα λόγια της Νίνας "… έχεις αρκετές φόρμες. Έχεις χαρτί μπροστά σου. Έχεις είκοσι έξι γράμματα και χιλιάδες μέρες. Κάνε κάτι με αυτό...".

"The Nina Variations" του Steven Dietz, σε σκηνοθεσία Νίκου Πασχίδη.

Μετάφραση: Ξανθή Κρανίδη
Σκηνικά-κοστούμια: Angie Delgado
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Video Art: Φοίβος Σαλάχας
Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Art work-οπτική επικοινωνία: Stratego
Βοηθός σκηνοθετη: Τόνια Αποστόλου
Επικοινωνία: Hoopla!

Παίζουν: Μαριλού Κατσαφάδου, Θανάσης Ισιδώρου.

Θέατρο 104-Σκηνή Black Box (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 30 Ιανουαρίου έως 11 Απριλίου 2017




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: