Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αγαπητή Ελένα" (Θέατρο Ε.Μ.Σ., από 28/4), "Μάρτυς μου ο Θεός" (Αυλαία, 5,6,7/5), "Ring" (Αριστοτέλειον, 12,13,14/5), "Λαμπεντούζα" (Θέατρο Ε.Μ.Σ., 18-21/5)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Η 'Ασκητική' στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Leave a Comment
Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη
(26-1-2017)

"Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή"

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την "Ασκητική" (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του έργου του Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η "Ασκητική" είναι μια κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Παίζουν: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος.

Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 22, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00, από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2017
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη)

TRIVIA: Μετά τις 5 Φεβρουαρίου 2017 η "Ασκητική", μια ευέλικτη παράσταση θα παρουσιάζεται σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: