Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'At Home At The Zoo': Άλμπυ στο Θέατρο Αλκμήνη

Leave a Comment
At Home At The Zoo' του Έντουαρντ Άλμπυ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη(15-1-2017)

"Όλα τα θεατρικά μου έργα έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχασαν το τρένο της ζωής. Που στο τέλος κατέληξαν γεμάτοι τύψεις για τις επιλογές τους, αλλά και για εκείνα που ποτέ δεν τόλμησαν". Έντουαρντ Άλμπυ (1928-2016)


Ο Έντουαρντ Άλμπυ —κορυφαία συγγραφική μορφή του μεταπολεμικού αμερικανικού θεάτρου— πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας έργα όπως τα: "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;", "Τρεις ψηλές γυναίκες", "Ευαίσθητη ισορροπία" κ.α.

Το 1959 ο Άλμπυ γράφει το "Zoo Story" (το πρώτο του έργο), ολοκληρώνοντάς το σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν "Peter and Jerry". Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν καταναλωτικό κόσμο.

Το 2004, σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο συγγραφέας γράφει ένα ακόμη μονόπρακτο με τίτλο "Homelife" (το τελευταίο του έργο), το οποίο εμβαθύνει στην έλλειψη επικοινωνίας, στην ασυμμετρία και στο ανικανοποίητο των ερωτικών σχέσεων και το ενώνει με το "Zoo Story", υπό τον τίτλο "At Home At The Zoo".

"At Home At The Zoo" του Έντουαρντ Άλμπυ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Τσέκος
Φωτογραφία: Δομνίκη Μητροπούλου
Εικαστική απόδοση: Γιώργος Μπογιατζίδης www.georgeboya.com
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Ευθυμίου, Μαγδαληνή Παλιούρα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν:
Θεοδώρα Σιάρκου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέξανδρος Πέρρος.

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ. 210 3428650)
Κάθε Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:30, από 21 Ιανουαρίου 2017
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο)

TRIVIA: Μέρος των εσόδων της παράστασης δίνεται στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής "Διατροφή" του Ινστιτούτου Prolepsis, για τη σίτιση μαθητών σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας www.diatrofi.prolepsis.gr



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: