Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στις Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" για το 2016

Leave a Comment
Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη παραδόθηκε φέτος (για πρώτη φορά) στα χέρια δύο ηθοποιών. Η επιτροπή αποφάσισε —στο συμπλήρωμα των δέκα ετών από την καθιέρωση του Βραβείου "Μελίνα Μερκούρη"— να βραβεύσει την Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον ρόλο της Μαρίνας στη "Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, και την Ιωάννα Παππά για το έργο "Οδός Πολυδούρη" της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Η Ιωάννα Παππά αφιέρωσε το βραβείο στον Κώστα Κουτσομύτη "τον πρώτο άνθρωπο που την εμπιστεύτηκε χωρίς να τη γνωρίζει" και στον Μηνά Χατζησάββα "που θα τον θυμάται με πολύ αγάπη", ενώ η Αλεξάνδρα Αϊδίνη μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ανοιχτών συνόρων (και) στο θέατρο και αφιέρωσε το βραβείο στον Δημήτρη Τάρλοου και στους ανθρώπους του Θεάτρου Πορεία.

Το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η καθεμία από τις ηθοποιούς θα κρατήσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για έξι μήνες. 
Από τη φετινή χρονιά προϋπόθεση για βράβευση δεν αποτελεί πλέον η πενταετής διαδρομή στη θεατρική σκηνή, αλλά μπορούν να λάβουν το βραβείο και γυναίκες ηθοποιοί με περισσότερα χρόνια καριέρας. 

Την κριτική επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ματίνα Καλτάκη.

Υποψήφιες για το Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" ήταν, επίσης, η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει" αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, και η Κίττυ Παϊταζόγλου για το "Λίλιομ" του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.













Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: