Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

12 ώρες στο δωμάτιο του Σαίξπηρ

Leave a Comment
Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει μια γιορτή προς τιμή του Sir Willy (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ), με αφορμή τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από το θάνατό του, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.

Μέσα σε ένα κοντέινερ —μια πρωτότυπη εγκατάσταση— που θα στηθεί με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Ομονοίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μεταφραστές ζωντανεύουν αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και καλούν τους επισκέπτες του "δωματίου" σε ένα συναρπαστικό ποιητικό ταξίδι.

Ο Άμλετ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Ριχάρδος Γ΄, ο Ιάγος, η λαίδη Μάκβεθ, ο βασιλιάς Ληρ, ο Σάιλοκ, η Οφηλία, η Κορντέλια και άλλοι διάσημοι ήρωες του Βάρδου κατοικούν στο "δωμάτιο" για δώδεκα ώρες πνευματικής περιπέτειας.
Στο Λονδίνο, το Shakespeare’s Globe οργανώνει το "Complete Walk", μια βόλτα στις όχθες του Τάμεση όπου, στις 23 και στις 24 Απριλίου 2016 θα προβάλλονται σε τεράστιες οθόνες δεκάλεπτα φιλμ με σκηνές από έργα του Σαίξπηρ, με τη συμμετοχή διάσημων ηθοποιών. Στη Νέα Υόρκη, μεγάλη έκθεση με φωτογραφίες, κοστούμια και προγράμματα από παλιές παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ παρουσιάζονται στην New York Public Library for the Performing Arts. Στο Σικάγο, δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο "Culinary Complete Works", όπου επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν τα έργα του Βάρδου ως έμπνευση για τη δημιουργία ενός ή περισσότερων πιάτων.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που θα διατίθενται αυθημερόν στον χώρο της δράσης, με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο "δωμάτιο του Σαίξπηρ" θα είναι 20 λεπτά.

Σύλληψη-επιλογή κειμένων: Λουίζα Αρκουμανέα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αμπαζής, Χαράλαμπος Γωγιός -με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου
Επιμέλεια φωτισμών: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δραματουργική συνεργασία: Σάββας Κυριακίδης.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: