Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

Το ταξίδι ζωής της Αγγελικής Ματθαίου

Leave a Comment
Η Αγγελική Ματθαίου είναι "...παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης". Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις έξι χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης, η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια.
Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από την προσωπική της ιστορία, η Αγγελική θέτει ξανά τα ερωτήματα: "Τί εστί εθνική ταυτότητα;", "Τί εστί έθνος;"

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Αγγελική" της Αγγελικής Ματθαίου, από την oμάδα Killing the Fly, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert.

Η "Αγγελική" είναι ένα μελόδραμα για τρεις ηθοποιούς (illustrated monologue) που επιχειρούν με απλά μέσα —την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους— να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, ξεκινώντας από το σώμα και με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμό και το χώρο. Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Η ομάδα Killing the fly αποτελείται από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. Έχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA. 
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα. Η "Αγγελική" είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας στην Ελλάδα. Η πρώτη τους παραγωγή, "Η τέλεια συνταγή», έγινε επίσης ευρέως αποδεκτή από το κοινό στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνικά-κοστούμια-σχεδιασμός ήχου και φώτων: Killing the fly
Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Βασίλης Δαμβόγλου"
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος.

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Γιάννης Κουκουράκης.

Θέατρο του Νέου Κόσμου-Δώμα (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, Αθήνα, τηλ. 210 9212900)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:00, από 8 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2016

Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12 (κανονικό), 10 (φοιτητικό), 8 (ανέργων, ΑμεΑ)
Σάββατο, Κυριακή: 13 (κανονικό), 10 (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: