Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

1ο Διεθνές Mime Festival στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργούν έναν νέο θεσμό στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο Διεθνές Mime Φεστιβάλ, ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας, στις 2, 10, 22 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2015.

Το σώμα, η μουσική, τα εφέ κι όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου συνδυάζονται και δημιουργούν νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα της πρώτης διοργάνωσης περιλαμβάνει:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, στις 21:00
"Only you" από το Teatr Formy (Πολωνία)
Η παράσταση ξεκινάει στις αρχές του ’30 στην Πολωνία. Η υπόθεση διατρέχει μια περίοδο περίπου 60 χρόνων. Κάποια από τα γεγονότα της ιστορίας είναι ένα ομιχλώδες όνειρο, η ίδια η ιστορία είναι ένα ομιχλώδες όνειρο που επέστρεψε από την παιδική ηλικία… Είναι η καταγραφή μιας σκληρής, κάποτε παράλογης, μα πιθανής αγάπης...

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, στις 21:00
"Ikiru, αφιέρμα στη Pina Bausch", από τον Tadashi Endo (Ιαπωνία)
To "Ikiru", που στα πορτογαλικά σημαίνει "ζωή", είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, την οποία ο Tadashi Endo γνώρισε μέσω του γερμανού κοντραμπασίστα Peter Kowald και του σημαντικότερου χορευτή Butoh, τον ιάπωνα Kazuo Ohno. Όλοι τους είχαν την ίδια επιθυμία: να φέρουν με την τέχνη τους την αγάπη και την ανθρωπιά σ τον κόσμο!
Την ατμοσφαιρική αυτή παράσταση συνοδεύουν μουσικά κομμάτια με τη Μαρία Κάλλας, τον νορβηγό τρομπετίστα Arve Henriksen, τους Bach και Purcell, τον φημισμένο αργεντινό τραγουδιστή του tango Alberto Castillo, τον Heitor Villa-Lobos και τον ιάπωνα μουσικοσυνθέτη Ryūichi Sakamoto.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, στις 21:00
"Deja-vu?", από τους Bodecker και Neander Company (Γερμανία/Γαλλία)
Δυο κωμικοτραγικές φιγούρες, χωρίς λόγια, σχεδόν χωρίς σκηνικά, προσαρμόζουν την παράσταση ανάλογα με το κοινό και παίζουν με τις αισθήσεις. Η χαρά, η έκπληξη, η συγκίνηση, αλλά και η μαγεία που φτάνει στα όρια του θεάτρου, θα κάνει κάθε θεατή, μικρό ή μεγάλο, να μπει για λίγο σε μια άλλη διάσταση! Το οπτικό τους θέατρο είναι γεμάτο μαγεία, ψευδαισθήσεις και χιούμορ, ενώ ενσωματώνει στοιχεία από τον κινηματογράφο, τον μαγικό φανό και το μαύρο κουτί του θεάτρου.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, στις 21:00
"Firefly", από το eVolution Dance Theater (ΗΠΑ/Ιταλία)
Ένας συναρπαστικός συνδυασμός χορού και ψευδαίσθησης. Μια παράσταση που συνδυάζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, video art και την τεχνολογία σε μια οπτική πανδαισία που υπόσχεται τον ενθουσιασμό, τη μαγεία και την ψευδαίσθηση. Πυροτεχνήματα, πεφταστέρια, κύματα ωκεανού, λαμπρές αστραπές...

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 895938)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: