Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η πραγματική ιστορία του Joseph

Leave a Comment
Την 1η Μαΐου του 2011 περίπου στις 4 τα ξημερώματα, το αστυνομικό τμήμα του Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών δέχεται ένα τηλεφώνημα. Η Αλίσια Όλιβ αναφέρει τη δολοφονία του συζύγου της, Τζεφ Όλιβ, από πυροβολισμό.

Ο Τζεφ Όλιβ, χωρισμένος, πατέρας δύο παιδιών, γνωρίστηκε με την Αλίσια το 2007. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία κορίτσια. Πήρανε την επιμέλεια των παιδιών του, γιατί η προηγούμενη του σύζυγος κρίθηκε ακατάλληλη ως μητέρα. Όταν η οικονομική κρίση έφτασε και στην Καλιφόρνια, έμεινε χωρίς δουλειά. Λίγο καιρό αργότερα γνωρίστηκε με κάποια μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης του Ρίβερσάιντ. Έγινε μέλος και μετά από πολύ καιρό εκλέχτηκε από όλα τα μέλη, ως ο νέος αρχηγός της οργάνωσής τους. Ως σύζυγος και πατέρας, είχε γίνει πολύ αυταρχικός και βίαιος.

Ο Τζόζεφ Όλιβ, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Τζεφ. Η Αλίσια Όλιβ, δεν είναι η μητέρα του.

"Για όλους υπάρχει ένα μέρος το οποίο νιώθεις "σπίτι" σου. Είναι κάποιος, είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις "κάτι". Εκεί δε νιώθεις μόνος. Δεν εκτίθεσαι. Ένα δέσιμο που έχει χτιστεί όπως χτίζεται ένα σπίτι. Και μπορεί να χωρέσει μια ζωή. Για μένα αυτό το σπίτι ήταν τα παιδιά μου".

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Joseph, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θέμη Θεοχάρογλου.

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Παζιάνας, Θέμης Θεοχάρογλου.
Ερμηνεύει η Λυδία Τσίκου.

Passatempo Inn, (Σωκράτους 2 & Εγνατία 87, Θεσσαλονίκη)
17, 18, 19, 24, 25, 26 Μαΐου στις 21:30.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: