Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

Leave a Comment
Ο κύριος Γκρην, ένας ηλικιωμένος, συνταξιούχος καθαριστής, περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Το αμάξι που οδηγεί ο 29χρονος Ross Gardiner πέφτει πάνω του και ο νεαρός καταδικάζεται σε προσφορά κοινωνικής εργασίας. Ο Gardiner θα πρέπει να επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, για έξι μήνες, τον κύριο Γκρην —που πριν λίγο καιρό έχασε τη γυναίκα του— και να τον φροντίζει. Η μέρα αυτή θα είναι η Πέμπτη.
Το έργο ξεκινά σαν μια κωμική ιστορία δύο ανθρώπων που δεν θέλουν καν να βρίσκονται ο ένας στο ίδιο δωμάτιο με τον άλλο και εξελίσσεται σε ένα συγκινητικό δράμα, όταν ο ένας προσπαθεί να γνωρίσει και να κατανοήσει τον άλλο. Οι πληγές που ήταν καλά κρυμμένες για χρόνια, ανοίγουν. Το έργο του Τζεφ Μπάρον, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρηνέχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες και έχει γνωρίσει πάνω από 300 εκδοχές —διαφορετικές παραγωγές—, σε μεγάλες και μικρότερες, εναλλακτικές θεατρικές σκηνές, σε πολλές χώρες του κόσμου. Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε στις 20 Ιουνίου 1996 στο Berkshire Theatre Festival, στο Stockbridge της Μασαχουσέτης, με τον Eli Wallach στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η πρώτη παρουσίαση στη Νέα Υόρκη έγινε στο Union Square Theatre, το 1997.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην του Τζεφ Μπάρον, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Μετά από δεκατρία χρόνια, η παράσταση επιστρέφει ξανά στη Θεσσαλονίκη και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει έναν ρόλο-σταθμό στην πλούσια καριέρα του, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην, έχοντας στο πλευρό του, τον Τάσο Ιορδανίδη (στο πρώτο ανέβασμα τον ρόλο ερμήνευσε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης).

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης.

Στο θέατρο Αθήναιον, (Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη), από 8 Μαΐου.
Κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: