Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Η καλοκαιρινή παρουσία του ΚΘΒΕ

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει τις εξής παραγωγές κατά τη διάρκεια της θερινής θεατρικής περιόδου 2012-2013:

1. Ειρήνη του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Σε αυτή την αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Φάνης Μουρατίδης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5 & 6 Ιουλίου) ανοίγοντας το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, για να ακολουθήσει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλα τα φεστιβάλ σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.
Η Ειρήνη θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Δάσους (10 & 11 Ιουλίου) ενώ, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26 & 27 Ιουλίου. Ο κύκλος της καλοκαιρινής περιοδείας θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με παραστάσεις που θα δοθούν στην Αττική και στο Ηρώδειο στην Αθήνα.


2. Ο Λεπρέντης του Μιχαήλ Χουρμούζη, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Ο Λεπρέντης είναι μια μετεπαναστατική κωμωδία, στην οποία κυριαρχεί η σάτιρα της Βαυαροκρατίας και της ελληνικής άρχουσας τάξης του 19ου αιώνα. Ο ήρωας του έργου είναι ένας πλούσιος και άσχημος γέρος που ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή κοπέλα. Πάνω σ' αυτόν τον καμβά παρελαύνουν διάφοροι τύποι της γειτονιάς, που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του και προσπαθούν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι προσπάθειες γίνονται αφορμή για να δημιουργηθούν πολλές αστείες σκηνές, που συμπληρώνονται με ζωντανή μουσική και τραγούδια.
Το ΚΘΒΕ συνεχίζει την Θερινή Σκηνή, θεσμό που εγκαινίασε με επιτυχία τον Ιούλιο του 2012.
Στον ρόλο του Λεπρέντη ο Κώστας Σαντάς.


3. Ο Πειρασμός του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Η γλυκιά κωμωδία του Γρηγορίου Ξενόπουλου διηγείται την ιστορία μιας αθώας καμαριέρας που ξετρελαίνει τους άνδρες και τους βάζει στον πειρασμό να διαπράξουν το έγκλημα της απιστίας.
Με τους Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Πάολα Μυλωνά, Αστέρη Πελτέκη, Σπύρο Σαραφιανό, Πολυξένη Σπυροπούλου κ.α.


4. P.I.G.S Revolution, από την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι.

Η μουσικο-θεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι, στο πλαίσιο των εναλλακτικών δράσεων του ΚΘΒΕ, θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, καθώς θα συμμετάσχει, κατόπιν μετακλήσεων σε επιλεγμένα Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι είναι μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, οι οποίοι με κέφι και μπρίο παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, σχολιάζοντας με φρενήρη ρυθμό τον εφιάλτη μιας "πτωχευμένης" πραγματικότητας, καθώς αυτή συγκρούεται με τις μικρές ή μεγάλες γουρουνιές της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και της ανθρώπινης φύσης! Με όπλο τους ατακαριστούς διαλόγους, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και τις κεφάτες χορογραφίες οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι P.I.G.S. θα συνεχίσουν να κάνουν την επανάστασή τους απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει.


5. Κοινωνικό Θεατροπωλείο

Το ΚΘΒΕ θα συνεχίσει τον θεσμό του "Κοινωνικού Θεατροπωλείου", Θέατρο Αλληλεγγύης από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ όπου οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία διατίθενται σε κοινωνικά ιδρύματα.
Το καλοκαίρι του 2013, θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται παραστάσεις του "Κοινωνικού Θεατροπωλείου", οι οποίες θα παιχτούν στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και στους όμορους δήμους.


6. Θέατρο κατ΄οίκων

Το ΚΘΒE, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει μια σειρά δράσεων (στην πόλη μας, στο νομό Θεσσαλονίκης, στους όμορους Δήμους και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας), που στόχο τους έχουν την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού όπως το Θέατρο είναι σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την κοινωνική τους επανένταξη.

Το καλοκαίρι του 2013, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, το Θέατρο Κατ’ Οίκων θα επεκτείνει τη δράση του σε κεντρικούς δήμους νομών της Μακεδονίας και της Θράκης.Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: