Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Αναγνώσεις στο Εθνικό Θέατρο

Leave a Comment
Οι Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου επανέρχονται για έκτη συνεχή χρονιά, από τις 15 μέχρι τις 19 Μαΐου. Επτά έλληνες συγγραφείς θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με όψεις της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Τα έργα παρουσιάζονται με τη μορφή αναλογίου και την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η θεατρολόγος Σίσσυ Παπαθανασίου.

Η αρχή γίνεται με το έργο Το δέντρο της Μαρίας Λαϊνά, από την ομάδα Dame Blanche, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Μαρία Ριζιώτη και Σπύρος Βαρέλης. (15/05)

Ακολουθούν: Το μάτι της τίγρης της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Διονυσοπούλου. Παίζουν: Μαρία Γουλά, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Βασίλης Μαργέτης, Σήφης Πολυζωΐδης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. (16/05)

Η μικρή μας χώρα του Ζαφείρη Βάλβη. Σκηνοθετεί η Ζωρζίνα Τζουμάκα και παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Τάτσης. (17/05)
Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί το Ζεϊμπέκικο της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, με τους Γιώργο Νινιό, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κατσούλη.

Αποκλειστικά δική σας του Μιχαήλ Ανθη από την Esther André González, με την Κωνσταντίνα Τακάλου και τον Μιχαήλ Άνθη. (18/05)
Η φανερωμένη της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, με τη Μαρία Ζορμπά (18/05)
και Η εκκρεμότητα του Τζιμάρα Τζανάτου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα, από την ομάδα Nova Melancholia. (19/05)

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, Κτίριο Τσίλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα)
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 18:00, με είσοδο 5 ευρώ.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: