Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικές διαδρομές εκτός συνόρων

Leave a Comment

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Νόρα του Ερρίκου Ίψεν, από τους tg STAN.
Στη Νόρα (Το κουκλόσπιτο) ο Ίψεν ασκεί δριμεία κριτική στον παραδοσιακό ρόλο των δύο φύλων και στο θεσμό του γάμου, τον 19ο αιώνα. Αυτή τη φορά η ομάδα tg STAN παρουσιάζει το έργο στα αγγλικά. Η Νόρα είναι μια συναρπαστική ιστορία για την ηθική συγκατάβαση και την κοινωνική υποκρισία, και σήμερα γίνεται όχημα για μια λεπτή κριτική του καταναλωτισμού στην Ευρώπη του 2013. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε πόλεις της Ευρώπης.
Kaaitheater, 7 & 8 Ιουνίου 2013.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Migronauten–Μεταναύτες, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους.
Είναι το πρώτο δρώμενο που παρουσιάζει η καλλιτεχνική ομάδα ithAKT και αποτελείται από διαφορετικές μορφές τέχνης, σε μια προσπάθεια να συνυπάρξουν αρμονικά. Η ομάδα αποτελείται από νέους Έλληνες, νεοΒερολινέζους, που τους ενώνει η ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Η σύμπραξή τους δημιούργησε το συγκεκριμένο έργο, που μοιάζει με άγκυρα στη ξενιτιά.
Interkulturelles Frauen-und Familienzentrum To Spiti, 17, 18, 19, 31 Μαΐου και 1, 2 Ιουνίου 2013.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Not I του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Billie Whitelaw.
Ο μονόλογος μιας γυναίκας. Ένας έντονος μονόλογος, σε έναν κατάμαυρο χώρο, που φωτίζεται μόνο από μια δέσμη φωτός. Ένα στόμα αιωρείται πάνω από τη σκηνή και εκπέμπει τον λόγο του υποσυνείδητου. Το κείμενο παρουσιάζεται από τη Lisa Dwan, σε μια παράσταση που διαρκεί εννέα λεπτά (!). Την ερμηνεία του ρόλου δίδαξε στη Dwan η Billie Whitelaw, που παρουσιάσει τον μονόλογο του Μπέκετ, το 1973. Μετά το τέλος της performance ακολουθεί η προβολή μια παλαιότερης συνέντευξης της Whitelaw για την εμπειρία της στην παρουσίαση του έργου και μια ανοιχτή συζήτηση με τη Dwan, τον θεατρικό σκηνοθέτη Roger Michell και συμμετοχή των θεατών.
Royal Court Theatre, από 22 Μαΐου 2013.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Reasons to be happy, σε κείμενο και σκηνοθεσία Neil LaBute.
Τρία χρόνια μετά από έναν αμφιλεγόμενο χωρισμό, η Στεφ και ο Γκρεγκ αναρωτιούνται αν θα άξιζε τον κόπο να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Το πρόβλημα είναι πως η Στεφ έχει παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Γκρεγκ έχει σχέση με την καλύτερη φίλη της Στεφ, την Κάρλυ, μια διαζευγμένη μητέρα που αντιμετωπίζει ακόμη τις εκρήξεις ζήλιας του πρώην συζύγου της. Η πορεία στο δύσβατο πεδίο των αντικρουόμενων συμφερόντων και της έκρηξης συναισθημάτων δεν θα είναι εύκολη για κανέναν από αυτούς
Lucille Lortel Theatre, από 2 Ιουνίου 2013.

Lucky guy της Nora Ephron, σε σκηνοθεσία George C. Wolfe.
Με το έργο της Ephron ο Τομ Χανκς κάνει το ντεμπούτο του στη θεατρική σκηνή του Broadway. Πρόκειται για τη σκηνική μεταφορά της ιστορίας του χαρισματικού και αμφιλεγόμενου ταμπλόιντ αρθρογράφου Mike McAlary, που κλυδώνισε την κοινωνική ζωή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1980. Το έργο ξεκινά από το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του McAlary για τη διαφθορά στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και φτάνει μέχρι την βράβευση του με Πούλιτζερ και την απότομη πτώση του. Η παράσταση ήταν υποψήφια για έξι βραβεία Τόνι.
Broadhurst Theatre.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: