Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ντόμπρε Ντεν, σε γειτονιές της πόλης

Leave a Comment
Στο Ντόμπρε Ντεν μία παρέα εφήβων ψάχνει στη γειτονιά της για ένα "χαμένο" ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο καινούριος, ξένος μαθητής που εμφανίστηκε στο σχολείο. Δεν γνωρίζουν όμως τίποτα για τον μαθητή αυτό, παρά μόνο μία φράση που έχουν ακούσει. Η φράση "Ντόμπρε ντεν" γίνεται οδηγός τους σε μία περιπέτεια, αλλά και μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τον άλλον.

Το έργο δημιουργήθηκε κατά τη διαδικασία της πρόβας και ξεκινάει από μία σκέψη: γιατί μετά από τόσα χρόνια που η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών, δεν γνωρίζουμε ούτε μία λέξη σε κάποια από τις γλώσσες των μεταναστών; Αξιοποιώντας τεχνικές μεταμφίεσης και θεάτρου δρόμου, η παράσταση δίνει την δυνατότητα να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε κοινόχρηστο-ελεύθερο χώρο της πόλης και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 10 χρονών και πάνω. Με ελάχιστα σκηνικά και κοστούμια, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν μία ιστορία από αυτές που μπορεί να συμβούν (ή και συμβαίνουν) συνέχεια σε ένα σχολείο.

Ταυτόχρονα, η παράσταση εξυπηρετεί έναν διπλό στόχο: να έρθουν σε επαφή με το θέατρο έφηβοι ή και ομάδες ατόμων που συγκεντρώνονται στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους και, μέχρι σήμερα, έχουν καμία ή ελάχιστη σχέση με το θέατρο, αλλά και να "ζωντανέψουν" οι χώροι αυτοί με ομάδες εφήβων ή κοινό που για κανέναν άλλο λόγο δε θα επισκέπτονταν το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Μια παράσταση εφηβικού θεάτρου δρόμου από την
Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" και τη θεατρική ομάδα "Παπαλάνγκι"

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνικά αντικείμενα-κοστούμια: Μαργαρίτα Δεληαγγέλου
Κίνηση: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης
Διεύθυνση και Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη

Παίζουν: Λιάνα Ταουσιάνη, Δημήτρης Φουρλής, Μιχάλης Φωτόπουλος.


Πέμπτη 23/5 στις 20:00 στην Πλατεία Ναυαρίνου
Παρασκευή 24/5 στις 20:00 στην Προβλήτα του Λιμανιού
Σάββατο 25/5 στις 13:00 στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας
Κυριακή 26/5 στις 20:00 στον Λευκό Πύργο.
Και συνεχίζεται...



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: