Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Πανέλλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα

Leave a Comment
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου.
Έτσι, από την Κυριακή 2 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, διοργανώνεται το13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού ερασιτεχνικού θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο θέατρο.
Το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, τιμά φέτος δύο θεατρανθρώπους με σημαντική καλλιτεχνική πορεία: τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου και την ηθοποιό Λήδα Πρωτοψάλτη για το σύνολο της προσφοράς τους στο ελληνικό θέατρο.

Το πρόγραμμα
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, ώρα 9 μ.μ.
(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο Διόνυσος).


ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9
Τελετή Έναρξης.
Με αφορμή τα 40 χρόνια του Θεάτρου ΣΤΟΑ, το Φεστιβάλ τιμά τους πρωτεργάτες του για το σύνολο της προσφοράς τους στο Ελληνικό Θέατρο: Θανάσης Παπαγεωργίου (ηθοποιός, σκηνοθέτης) και Λήδα Πρωτοψάλτη (ηθοποιός).
Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού:
Λόξα και Δόξα του Γ. Ξανθούλη, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας "Διόνυσος".

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια".
Το Έκτο Πάτωμα
του Αλφρέντ Ζαρί.

ΤΡΙΤΗ 4/9
Θεατρική Ομάδα "Έκφραση" Αλμωπίας
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης του Άκη Δήμου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
Θ.Ε.Σ.Μ.Α. – Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης
Ο Επίλογος του Αλέκου Γαλανού.

ΠΕΜΠΤΗ 6/9
Θεατρική Ομάδα "Ληνός" Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου
Κλέψε λιγότερο του Ντάριο Φο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα "Εξ Αμάξης" Θεσσαλονίκης
Το ταξίδι του Γιώργου Θέμελη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κασσάνδρα" Κασσάνδρειας Χαλκιδικής
Μοιρολατρία, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα Παραμύθι χωρίς όνομα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
Τελετή Λήξης με ένα ειδικό αφιέρωμα στο θέατρο–παράσταση χοροθεάτρου, από την Ομάδα Χορού Balletan με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Απονομή Βραβείων.

Στην Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις συμμετέχουσες παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία του διαγωνιστικού μέρους, είναι οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νεφέλη Ορφανού, Χρήστος Στέργιογλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σπύρος Φωκάς.
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.
http://www.dionysos-net.gr/ 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: