Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη

Leave a Comment
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη ιδρύθηκε το 1991 από τον Μιχάλη Βιρβιδάκη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το Μάιο του 1992, με τέσσερα θεατρικά έργα μικρής διάρκειας του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, σε μία ενιαία παράσταση, στο θέατρο στο παλιό τυπογραφείο του Εμπρός. Τα έργα ήταν: Τα Σκιερά Νερά, Στην Πανσέληνο του Μάρτη, Ο Γάτος και η Σελήνη, Καθαρτήριο. Η παράσταση είχε το γενικό τίτλο: Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς- Ένα Όραμα. Το Μάιο του 1994, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, Θάνατος και Διάβολος στον εξώστη του θεάτρου Αμόρε και τον Οκτώβριο του 1998, το θεατρικό έργο του Φερνάντο Πεσσόα Ο Ναυτικός, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων.
Το Μάιο του 2001, η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη μετέφερε για πρώτη φορά τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες από την Αθήνα στα Χανιά και παρουσίασε με τους ηθοποιούς του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας και Υποκριτικής Τέχνης του Μιχάλη Βιρβιδάκη, το έργο του Χάρολντ Πίντερ Ο Εραστής, στο Θέατρο "Απέναντι από το Μουσείο", Χάληδων 27, χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για την εγκατάσταση της παράστασης και του κοινού της.
To 2002 η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη αναπαλαίωσε και τροποποίησε παλαιά αστική οικία στο κέντρο της πόληςς των Χανίων, Υψηλαντών 12, σε θέατρο δυναμικότητος 50 θέσεων, με δύο αντικριστές κερκίδες και σκηνή 30 τ.μ., για να αποτελέσει έδρα των δραστηριοτήτων της. Το θέατρο ονομάστηκε θέατρο Κυδωνία και εγκαινιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2002 με το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ Ολεάννα. Στην παράσταση έπαιζαν ηθοποιοί του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας και Υποκριτικής Τέχνης.
Ακολούθησαν, ανάμεσα σε άλλα, τα έργα: Το τέλος του παιχνιδιού του Σάμουελ Μπέκετ, το Πριν την αποχώρηση του Τόμας Μπέρνχαρντ, Το βρακί του Καρλ Στερνχάιμ, το Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ του Γιον Φόσσε, το Υπόγειο μπλουζ του Πέτερ Χάντκε. Τη θεατρική περίοδο 2011-2012 παρουσιάστηκαν τα έργα: Το συμβάν του John Clancy και Η αγρύπνια του Λαρς Νόρεν.
Η Εταιρεία θεάτρου Μνήμη έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Κρήτης, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (στο φεστιβάλ Προτάσεις της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης). Φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στο θέατρο Κυδωνία και στην πόλη των Χανίων, αποτελώντας μια δυναμική εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική περιφέρεια.
http://www.theatrokydonia.gr/
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: